Poseta Jovana Krkobabića

Temerin: Jovan Krkobabić sa saradnicima – će u ponedeljak 5. oktobra posetiti opštinu Temerin i razgovarati sa Andrašom Gustonjom, predsednikom opštine Temerin.



        Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da su formirane tri ekspertske grupe koje će pokušati da usaglase penzije i učine ih pravednijim, tako što će najniže penzije biti povećane, a najviše smanjene.
        Srbija ima 1.640.000 penzionera, od kojih 900 hiljada primaju penzije od oko 21.000 dinara, dok 500.000 ima penzije koje su niže od 13 hiljada dinara, što je ispod granice siromaštva.
        Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić ističe da se radi na usklađivanju penzija s onim što Evropa traži, kako bi se pripremile mere i zakoni da se penzije valorizuju u skladu s normama i propisma Evropske Unije. Ako kriza potraje i naredne godine, razmišlja se o predlogu Vladi da poveća najniže penzije ili dozvoli jednokratnu pomoć kategoriji najugroženijih penzionera.
        Jovan Krkobabić sa saradnicima – će u ponedeljak 5. oktobra posetiti opštinu Temerin i razgovarati sa Andrašom Gustonjom, predsednikom opštine Temerin. Nakon toga obratiće se penzionerima i građanima u Domu omladine i govoriti o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji i realizaciji programa i ciljeva u uslovima svetske ekonomske krize.

Autor: Mile Milojević
Datum: 02, 10, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *