27. Omladinska vojvođanska zlatna rukavica

Žabalj: Proteklog vikenda u sportskoj hali u Žablju održana je „27. Omladinska vojvođanska zlatna rukavica“ na kojoj su učešće uzeli, pored naših mladih boksera, i bokseri iz još devet zemalja.

        Pored boksera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Mađarske, prisutni su bili i takmičari iz Irana, Japana, Francuske i Kipra koji su se viteški nadmetali predhodna tri dana. Posle tri dana nadmetanja specijalni žiri sastavljen od naših proslavljenih boksera odabrao je najboljeg koji je poneo titulu osvajača Zlatne rukavice za 2009. godinu, a to je mladi bokser iz Kikinde Škapik Boris (na slici desno), koji se nadmetao u kategoriji do 75 kg. U odličnoj finalnoj borbi Boris Škapik je pobedio boksera iz Irana koji je u polufinalu pobedio takmičara iz Rusije, dok je u polufinalnom meču Škapik pobedio takmičara iz Francuske. Od naših takmičara zlatom se okitio i mlađani Vanja Bačić u kategoriji do 48 kilograma, a medalje su još poneli i Vladimir Vlaić – srebro, Andreja Davidović, Danijel Domonkoš i Stevica Ilić – bronzu. Pored Škapika trofeje su još dobili: najbolji tehničar – Emelyanov Artem Rusija, najborbeniji par – Vashimori Kodama Japan i Albandi Afshin Iran, najbolji strani takmičar – Semin Vadin iz Rusije, dok je najbolji sudija Rabi V. Manousher iz Irana. Ovakvu odluku je doneo žiri u sastavu Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Zvonko Vujin, Memet Bogujevci – proslavljeni bokseri i Hasan Dudić, estradni umetnik.



Vanja Bačić – zlatna medalja u kategoriji do 48 kilograma

Finalni rezultati su sledeći:

Rusija – 6 zlatnih, 1 srebrna i 3 bronzane medalje

Srbija – 2 zlatne, 1 srebrna i 5 bronzanih medalja

Japan – 2 zlatne i 1 bronzana medalja

Francuska – 1 zlatna, 1 srebna i 5 bronzanih medalja

Iran – 6 srebrnih i 1 bronzana medalja

Mađarska – 2 srebrne i 2 bronzane medalje

Hrvatska – 1 srebrna i 1 bronzana medalja

Kipar – 1 bronzana medalja.

        Mlađani Škapik je, vrlo uzbuđen posle osvajanja trofeja, izjavio da mu je velika čast i obaveza to što je osvojio trofej koji mu je dodelio žiri sastavljen od bokserskih legendi. Manifestaciju je otvorio Branko Stajić, predsednik opštine Žabalj, a samom otvaranju, kao i svakog takmičarskog dana turnira, prisustvovali su i diplomatski predstavnici zemalja učesnika. Finalnom meču prisustvovali su ambasador Islamske Republike Iran, ambasador Republike Ukrajine, generalni konzul Republike Mađarske, te predstavnici Ruske federacije i ostalih zemalja učesnica.

        Treba odati posebno priznanje Organizacionom odboru na čelu sa Vitomirom Lisicom, članom Opštinskog veća i predsednikom Sportskog saveza opštine Žabalj, na besprekornoj organizaciji ove sportske manifestacije. Takođe, potrebno je odati priznanje i osoblju sportske hale, na čelu sa direktorom Radetom Klisara, te učenicima obe škole iz Žablja koji su svojim radom pomogli da se gosti i učesnici ove prelepe manifestacije osećaju ugodno u našoj sredini i da ponesu najlepše utiske o boravku u Žablju. Građani opštine Žabalj i svi ostali posetioci kojih je svakog dana bilo preko hiljadu zaslužuju pohvale za fer navijanje i ponašanje. Svi posetioci i gosti su otišli zadovoljni sa željom da se ponovo sretnu na sledećoj 28. Omladinskoj vojvođanskoj zlatnoj rukavici.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 28, 09, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *