Prijem predškolaca i prvaka u OŠ „Đura Jakšić" Čurug

Poslednjeg dana avgusta u Čurugu je organizovan raspored za učenike osnovne škole u zgradi škole, a u Spomen vrtiću je organizovan prvo prijem za predškolce, a zatim i za učenike prvih razreda.



        Bilo je prelepo videti dvorište čuruškog vrtića u kome su se sakupila deca u pratnji roditelja da bi zatim vaspitačice prozivanjem formirale odeljenja i sa njima ušle u učionice i objasnile šta čeka učenike i njihove roditelje u novoj školskoj godini i koje su njihove obaveze. Rukovodilac u vrtiću, vaspitačica Marija Tulenčić, nam je rekla da je primljeno oko 225 dece i to dve grupe celodnevnog boravka i četiri grupe predškolskog. Takođe je napomenula da su primljena sva deca tako da nema nikog na čekanju, a broj dece u grupi je 25. Prijem dece u celodnevni boravak je od 5.30 do 7 časova, a deca imaju dva obroka, spavanje i vaspitni deo kroz igru i roditelji dolaze po decu do 15 časova. Sa decom rade vaspitač i saradnik. Kod predškolskog uzrasta nastava počinje od 7.30 časova i sa decom radi samo vaspitač po programu pripreme za školu.
        Nakon ovog dela izvršen je i prijem dojučerašnjih predškolaca u prvi razred. Decu i roditelje je pozdravila direktor škole, Svetlana Rajić, koja je svojim govorom pokušala bar malo da ukloni strah kod dece od nepoznatog. Takođe, učiteljice koje su tog dana primale prvake sa svojim učenicima koji su završili četvrti su pripremile program za sve prisutne. Nakon programa, direktor Svetlana Rajić je pročitala spiskove učenika koji su sa učiteljima i u pratnji roditelja otišli da se po prvi put bolje upoznaju i dogovore oko daljeg rada.
        Program i sve ostalo je bilo izvanredno pripremljeno i deca će ga pamtiti kao i njihovi roditelji koji se uvek rado sećaju svojih učitelja.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 01, 09, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *