Darko Sekulović novi trener Borca

ŠAJKAŠ: U nedelju, 19. jula, u Fudbalskom klubu Borac iz Šajkaša započele su pripreme za novu sezonu 2009/2010. godine.

        Došlo je do značajnih promena u klubu, kako organizacionih tako i stručnih. Pre mesec dana počela je da radi škola fudbala koja okuplja 70-tak mališana, uzrasta od 7 do 13 godina a koju vode Miodrag Cvijić, bivši fudbaler Borca i Žarko Jovanov, sadašnji fudbaler Borca i student DIF-a. Rukovodstvo kluba omogućiće najmlađima takmičenje u dve gradske lige. Promenjen je i trener omladinske selekcije pa sada omladince trenira Duško Šukara.

          Što se promena u stručnom štabu tiče, u novoj sezoni glavni trener prvog tima biće Darko Sekulović, koji je u Šajkaš došao iz Obilića (Zmajevo) a pomoćni trener je Željko Marić iz Šajkaša. Na prvi trening se javilo 26 igrača. Od mlađih igrača na koje trener Sekulović može da računa za prvi tim su: Mile Pantelić, Nikola Rogić te Jovan Vidović i Jovan Radić. Očekuju se i prinove od igrača iz drugih klubova, ali o tome niko još ne želi da govori jer je prelazni period u toku.

          Prema rečima predsednika Upravnog odbora FK Borca Mileta Kovačevića, pripreme su počele na vreme, biće 8-9 kontrolnih utakmica, u koje spadaju i igre na Memorijalnom turniru “Jovan Sabovljev Joca“, na kome će po tradiciji uz Borac učestvovati Šajkaš iz Kovilja, Jugović iz Kaća i Titel. Tu je i memorijalna utakmica sa Novim Sadom, povodom stradanja fudbalera i simpatizera Borca u saobraćajnoj nesreći pre trideset godina. Cilj je plasman iznad sedmog mesta, a ako se pruži prilika da se umešamo i u borbu za sam vrh tabele, sigurno je nećemo propustiti.

          -Poziv uprave Fudbalskog kluba Borac iz Šajkaša za mene je bio prvorazredno iznenađenje, koji sam sa ozbiljnošću prihvatio, u nadi da se svojim radom dokažem i u drugim sredinama. Oduševljen sam uslovima rada koji postoje u šajkaškom klubu i nadam se da ću Borcu doneti nešto novo što će mu pomoći u što boljem plasmanu. Šansu će dobiti svi igrači koji budu redovno i vredno radili, a vremena ima dovoljno da se Borac dobro pripremi za prvo kolo koje ćemo odigrati kao gosti na novosadskom Novom Naselju – rekao je trener Sekulović.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 21, 07, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *