Godišnja skupština zadruge za isušivanje Šajkaških ritova

Sednica redovne izborne skupštine Zadruge održana je 6. decembra 1934. u Titelu u dvorani hotela Anker.

 
 
 
 

        Skupštinom je predsedavao predsednik Zadruge Đorđe Parabućski, a u radnom predsedništvu su inženjer Đorđe Žakić, zadružni direktor i perovođa Vasa Kapamadžija, zadružni sekcijski inženjer. Verifikacioni odbor su činili dr Đorđe Jovanović, Isa Graorac, Stanko Morotvanski, Toša Stajić i Branko Dragić. Za overače zapisnika izabrani su Stevan Stokin i Miloš Vlaović, a za skrutatore (brojači glasova) Cvetko Mišković i dr Kosta Majinski. Verifikovano je 447 glasova, a zastupljeno je 432 glasa.
        Godišnji izveštaj je jednoglasno usvojen, kao i godišnji budžet. Odlučeno je da se kao prilog od 40.000 dinara da Odboru za podizanje spomenika kralju Aleksandru I Karađorđeviću u Titelu.
        Za predsednika Zadruge predloženi su Đorđe Parabućski i Stanko Morotvanski, a izabran je Đorđe Parabućski sa 262 glasa prema 169 za drugog kandidata. Za potpredsednike su predloženi dr Đorđe Jovanović i Žarko Nikolić, a izabran je dr Đorđe Jovanović sa 272 glasa i protiv 159 glasova.
        Izabran je Upravni odbor sa 248 glasova za listu Ilije Dobrodolca i 156 glasova za listu Žarka Nikolića. U Upravni odbor su izabrani Ilija Dobrodolac, Aleksandar Milić, Milivoj Mihajlov,Rada Palkovljević, Miloš Petrin, Toša Stajić, Stevan Vajdić, Stevan Lazić, Milovan Staničkov i dr Mirko Bojić.
        U Nadzorni odbor jednoglasno su izabrani Đorđe Gajinović, Sava Mišić i sr Jevrem Tomić.

Autor: Dragan Kolak
Datum: 13, 07, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *