Za metalce nema interesovanja

Dobar odziv prvaka u SŠ Lukijan Mušicki u Temerinu



        U sredu i četvrtak, 8. i 9. jula obavljao se upis u škole u koje su budući srednjoškolci raspoređeni.
        U Srednjoj školi Lukijan Mušicki u Temerinu prvog upisnog dana popunjena su sva mesta u odeljenjima četvrtog stepena. U prvi razred obrazovnog profila ekonomski tehničar upisano je svih 30 učenika, sa prosečnim bodovima od 100 do 79,12.
        U ogledno odeljenje Poslovni administrator na mađarskom nastavnom jeziku već prvog dana popunjena su sva 24 mesta, najslabiji prosek iznosio je 51,92. Najviše budućih srednjoškolaca u ovom oglednom odeljenju je iz Temerina, a ima i po jedan đak iz Bečeja, Novog Sada, Bačkog Gradišta i Žablja.
        U trećem stepenu obrazovanja u Srednjoj školi Lukijan Mušicki u Temerinu završen je upis 30 učenika za ženske frizere, dok je u odeljenju za trgovce ostalo jedno mesto.
        Za obrazovni profil automehaničar, u odeljenju na mađarskom jeziku od 15 mesta, popunjeno je 10, a za isto zanimanje u odeljenju na srpskom jeziku od 15 mesta prijavilo se 9 srednjoškolaca.
        Prvog i drugog dana upisa nije bilo interesovanja za zanimanje metalobrusač (na srpskom) 15 mesta, odnosno metalostrugar (na mađarskom jeziku) 15 mesta.
        U petak 10. jula neupisani srednjoškoci podnosiće liste liste sa željama za upis na preostala slobodna mesta, a raspored i upis će biti obelodanjeni 13. jula.

Autor: Mile Milojević
Datum: 09, 07, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *