Dečiji vrtić od ponedeljka

Redovan rad sa jaslenim uzrastom Dečiji vrtić u Temerinu nastaviće u ponedeljak 6. jula ujutru.



        Zbog pojave meningitisa kod dečaka od 2,5 godine Dečiji vrtić u Temerinu nije radio u utorak, sredu, četvrtak i petak zbog temeljne dezinfekcije prostorija. Dezinfekcionim sredstvima obrisane su sve radne površine i igračke u prostorijama gde su boravila deca, a posteljina, ćebad, čaršavi i peškiri su poslati na pranje.
        Redovan rad sa jaslenim uzrastom Dečiji vrtić u Temerinu nastaviće u ponedeljak 6. jula ujutru.
        U dečijoj ustanovi u Temerinu Upravni odbor je 5. juna izabrao komisiju za prijem dece.
        Komisija je prvo razmatrala molbe koje su podnete za prijem dece jaslenog uzrasta u Centralnom objektu u Temerinu. Za tri jaslene grupe „Mlađu“ bilo je raspoloživo 12 mesta, „jaslice dva“ šest mesta, a u „jaslice 3“ dva mesta. Prispelo je 54 molbe, primljeno je 21 dete.
        U vrtiću u Bačkom Jarku pristiglo je 29 molbi za decu koja su rođena 2006. godine, primljeno je 22 dece.
        U objektu Telep za jasleni uzrast prispelo je 14 molbi, sve su udovoljene.
       
U objektu u Sirigu za decu koja su rođena 2006/2007. godine bilo je 24 molbe, a sva deca su primljena, kao i 4 molbe za mališane rođene 2004/2005. godine. Može se zaključiti da zbog nedostatka prostora, u jaslenom uzrastu nije primljeno 112 dece, od toga 82 u Centralnom objektu.
        U informaciji predsednice komisije za prijem dece, Dragice Kubet, ističe se da su primljena sva deca koja idu u pripremne predškolske grupe u objektima Dečije ustanove Veljko Vlahović u Temerinu, B. Jarku i Sirigu.

Autor: Mile Milojević
Datum: 03, 07, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *