Zajednička briga o srednjoj školi

U poslednje tri godine bila su značajna ulaganja u stari Kaštel, objekat koji koristi Srednja škola Lukijan Mušicki.

         Nakon uređenja učionica, hodnika, holova, sanitarnog čvora, došlo je do rekonstrukcije krova, koji je dobio novu konstrukciju i biber crep, čime je obezbeđena zaštita ovog vrednog objekta podignutog pre više od dva veka. Tokom godine uređena je letnja učionica i sređen podrum koji će učenici i profesori koristiti za nastavne i vannastavne aktivnosti i školske priredbe. Planirana je dogradnja tri učionice i radovi na fasadi Kaštela.


        Škola je imala značajnu pomoć od pokrajine Vojvodine i lokalne samouprave u Temerinu.
        Tim povodom Đurica Uzelac, direktor Srednje škole Lukijan Mušicki priredio je prijem za Rozaliju Ekres, zamenika Pokrajinskog sekretara za finansije, Jožefa Kaboka, pomoćnika pokrajinskog sekretara za finansije, zaduženog za obrazovanje, Milovana Mrkovačkog iz pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Izabelu Urban i Rudolfa Godora, članove Opštinskog Veća, kao i direktore četiri osnovne škole iz opštine Temerin.
        Direktor Uzelac je ukazao da je sada najvažniji zadatak upis učenika u šest odeljenja prvog razreda. U ovoj školi po prvi put se otvara Ogledno odeljenje sa 24 učenika za zanimanje Poslovni administrator na mađarskom jeziku, a već petu godinu u četvrtom stepenu obrazuju se ekonomski tehničari u jednom odeljenju na srpskom jeziku.

Autor: Mile Milojević
Datum: 29, 06, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *