Koncert Alberta Casadeia u Žablju

Sinoć je u prostoru svečanog hola OŠ „Miloš Crnjanski“ Žabalj održan koncert violončeliste Alberta Casadeia iz Republike Italije.

        Koncert je upriličen u okviru Međunarodnog Muzičkog Festivala 2009. godine. Koncert je organizovan u saradnji sa Kancelarijom za evropske poslove Izvršnog Veća Vojvodine u okviru međunarodne kulturne razmene sa Republikom Italijom.
        Alberto Casadei je rođen u Riminiju 1987. godine u porodici muzičara i veoma rano je pokazao izuzetan talenat za muziku. Započeo je da svira violončelo sa ocem Claudiom Casadeiem i u petoj godini osvojio prvo mesto na nacionalnom takmičenju „Citta di Montescudo“. Studije je nastavio na konzervatorijumu „G. Rossini“ u Pezaru i u svojoj uspešnoj karijeri osvojio mnoge nagrade i prva mesta, a bio je nagrađen i sa školarinom od fondacije „G. Rossini“. Takođe je osvojio i mnoge međunarode nagrade.
        Trenutno pohađa specijalističke studije pod vođstvom N. Gutmana i zajedno sa pijanistom Frederikom Kolijem studira kamerni repertoar na akademiji za pijaniste „Akademia Pijanistica“ u Imoli pod vođstvom K. Bođina.
        Na koncertu je izvodio dela: J. S. Baha, G. Ligetija, V. Zubitsky, C. Casadeia, B. Britna i A. Plattia, a bilo je oko dvesta ljubitelja muzike iz opštine Žabalj i okoline. Posle koncerta priređen je koktel za umetnika i prisutne posetioce.
        Uvereni smo da ovo neće biti jedini koncert i da će ih u budućnosti biti još na radost i zadovoljstvo građana.
        Program je vodila Mila Latinović horovođa hora „Pastorala“ iz Žablja.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 27, 06, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *