Deca iz Grajisala

Kovilj: Promovisana knjiga Čedomira Radovića

        Ni loši vremenski uslovi nisu sprečili mnogobrojne goste, ljubitelje lepe pisane reči da prisustvuju promociji knjige “Deca iz Grajisala“, autora Čedomira Radovića, učitelja OŠ “Laza Kostić“ iz Kovilja. Svečanost je održana u holu škole, protekle srede.


        Među mnogobrojnim gostima, na svečanosti su prisustvovali književnici i pesnici: iz Beograda, Loka, Gardinovaca, Kaća i Kovilja, predsednik MZ Kovilja, Čedomir Đajić, dr Vladimir Bajić, prof. Nada Bajić, mr. Boško Brzić, prosvetni radnici OŠ “Laza Kostić“ Svetlana Radović i Branka Radojčić, penzionisani direktor i nastavnik, Jovan Banić i učitelji Milena Banić i Stevan Marković.

        Iznenađenje večeri je bio Nebojša Nikolić, pilot Ratnog vazduhoplovstva Srbije, sada pukovnik u penziji, čiji je avion oboren od strane NATO agresora 1999. godine, a Nebojša se katapultirao u titelskoj opštini.
        Nakon pozdravne reči Čedomira Radovića, učenici IV razreda OŠ “Laza Kostić“: Milica Miškov, Jovana Stojšin, Stevana Deliđorđević, Nikola Nikolaš, Aleksandar Živanov, Jovna Pavkov i Ružica Stojšin otpevali su i odrecitovali po jednu pesmu, za ovu priliku, a njih je pripremila učiteljica Svetlana Radović. Recenziju je napisala Tatjana Kojić, a pročitala učenica Maja Popin. Dušica Kokotović, u svojoj recenziji navodi: “Deca iz Grajisala“ su topla i nežna priča o odrastanju, prijateljstvu i jednom davno izgubljenom vremenu“.


        O knjizi je takođe govorio i predsednik USKOR-a, književnik Miloš Anđelić. Pesnikinja iz Loka, Vera Čelić je odrecitovala pesmu posvećenu pilotu Nebojši i to je propraćeno velikim aplauzom. Sa svojim stihovima su se predstavili još: Mirko Žigić i Jelisaveta Stojkov iz Gardinovaca i Nikola Poljak iz Kaća. Program je vodio Nikola Nedić.


        Izdavač knjige je Udruženje srpskih književnika u otadžbini i rasejanju – USKOR iz Beograda i njegov Ogranak, “Koviljski kulturni krug“. Knjiga ima 174 strane, tvrd povez. Štampana je u 300 primeraka, štamparija “Mala knjiga“ Novi Sad.

Autor: Nikola Z. Nedić
Datum: 05, 07, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *