Proleter u prvoj ligi

Srpska liga grupa Vojvodina



        FK Mladost iz Bačkog Jarka prokockao šanse za baraž.
        Završeno je prvenstvo u Srpskoj fudbalskoj ligi – grupa Vojvodina. Prvo mesto osvojio je Proleter iz Novog Sada koji je iz 30 utakmica osvojio 61 bod.
        Šest bodova manje ima Radnički iz Sombora i Mladost iz Bačkog Jarka. Somborci odlaze u baraž, jer su u međusobnom susretu sa Jaračanima postigli gol više. Naime prošle jeseni Mladost je pobedila u Somboru sa 2:0, ali je neočekivano pre dve nedelje poražena od somborskog Radničkog u Bačkom Jarku sa 3:0. Tako će plavo beli iz Bačkog Jarka ostati članovi Srpske lige, a bili su veoma blizu kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu Srbije.
        U poslednjem kolu prvenstva Mladost je 30. maja savladala ekipu Bačke u Bačkoj Palanci sa 5:1 (3:0). Dva gola postigao je Aleksandar Višekruna, po jedan Pavlović, Kovačević i Đukić.
        Jaračani su iz 30 susreta osvojili 55 bodova, imali 10 remija i pet poraza, uz gol razliku 46 postignutih, 32 primljena gola.
        U poslednjem kolu Srpske lige temerinska Sloga je u Novom Sadu bila domaćin vodećem Proleteru, a utakmica je završena bez pobednika 1:1. Poveli su Temerinci golom Samardžića iz penala, izjednačio je Čović. Sloga je imala više šansi, ali je Jelić, golman novog prvoligaša Proletera izvanredno čuvao svoj gol. U toku meča padala je jaka kiša, koja je smetala i igračima i navijačima.
        Sloga iz Temerina se ne može pohvaliti učinkom, iako je ostala u Srpskoj ligi. Iz 30 susreta osvojila je 34 boda. Ostvarila je samo 7 pobeda, 13 remija i 10 poraza, uz negativnu gol razliiu 34 postignuta, 40 primljenih golova.

Autor: Mile Milojević
Datum: 02, 06, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *