Firma iz Rusije kupila FKL

Agencija za privatizaciju je 23. aprila 2009. godine u Beogradu potpisala ugovor o prodaji 70 odsto registrovanog društvenog kapitala AD „FKL“ Temerin sa jedinim ponuđačem na tenderu, Konzorcijumom lica koga čine ZAO „Tehnika Servis“ Voronjež, Rusija i Dragan Rodić.

        Osnovni elementi ugovora su: prodajna cena u iznosu od 1 milion evra i investicioni program od 1,5 miliona evra.

        Na javnom tenderu za AD „FKL“ Temerin, koji je objavljen 25. jula 2008. godine dostavljena je jedna ponuda od strane navedenog konzorcijuma. Na drugoj sednici tenderske komisije, 16. januara 2009. godine doneta je odluka o odobravanju započinjanja pregovora. Na trećoj sednici tenderske komisije, 22. aprila 2009. godine, jednoglasno je doneta odluka o prodaji kapitala sa jedinim ponuđačem.

        Tendersku komisiju činili su Biljana Lukić, Slobodan Tenkosić i Siniša Perić, savetnici u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, kao predstavnici republičkih organa, Andraš Gustonj, predsednik opštine Temerin, predstavnik lokalne samouprave prema sedištu subjekta privatizacije i Neven Savić, finansijski direktor Fabrike kotrljajućih ležajeva i kardana FKL, kao predstavnik subjekta privatizacije.

Autor: Mile Milojević
Datum: 28, 04, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *