„Zlatne niti“ u Vrnjačkoj Banji

Uspeh udruženja „Složne sestre“ iz Siriga

        Sa KUD „Branko Radičević“ članice humanitarnog udruženja otputovale u Kijev.

        Humanitarno udruženje „Složne sestre“ iz Siriga ističe se u humanitarnim akcijama ali i svim aktivnostima kada je u pitanju rad škole, mesne zajednice i kulturno umetničkog društva u Sirigu i rad turističke organizacije opštine Temerin.

        Početkom aprila „Složne sestre“ iz Siriga su učestvovale na manifestaciji „Zlatne niti“ u Vrnjačkoj Banji, gde se na jednom mestu našlo više od 50 društava iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika.

        – Na ovoj prestižnoj manifestaciji u Hotelu Zvezda u Vrnjačkoj Banji, predstavili su se i članovi KUD „Branko Radičević“ iz Siriga. Podelili smo prvo mesto sa članicama Aktiva žena iz Bačkog Jarka za postavku „Bački sto i domaća radinost“, i naravno i ponovo ćemo se odazvati akciji „Zlatne niti“ koju organizuje Društvo žena iz Vrnjačke Banje – ističe Sofija Grgić, predsednica humanitarnog udruženja „Složne sestre“ iz Siriga.

        Inače KUD „Branko Radičević“ će zajedno sa predstavnicama udruženja „Složne sestre“ od 29. aprila učestvovati na smotri folklora i narodne radinosti, sve do 5. maja.

        Nakon povratka „Složne sestre“ će se uključiti u aktivnosti povodom obeležavanja 12. maja, mesne i crkvene slave u Sirigu.

Autor: Mile Milojević
Datum: 28, 04, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *