Akcija „Očistimo Čurug“

U okviru akcije „Očistimo Srbiju, Vojvodinu i svoje mesto“ u Čurugu OŠ „Đura Jakšić“ je preuzela glavnu ulogu.



        Učenici ove škole na čelu sa svojim nastavnicima, učiteljima i direktorom škole, Svetlanom Rajić organizovali su akciju očistimo Čurug. Zajedno sa učenicima i MZ čurug je takođe prihvatila akciju i u njoj su učestvovali zaposleni u MZ, sva sportska udruženja i udruženja građana kao i preduzetnici i građani sa mehanizacijom za čišćenje divljih deponija smeća. Prelepo je bilo videti decu i građane, u subotu 4. aprila, koji su se okupili u centru sela da bi preuzeli zadatke i krenuli u akciju čišćenja. Učenici predvođeni svojim nastavnicima i učiteljima su dobili zadatak da očiste parkove, u centru sela, školsko dvorište i ulice u selu gde su kupili papire i krupan otpad koji su stavljali u ekološke vreće, a za njima su išli građani sa traktorima i odnosili smeće na deponiju. Mehanizacijom su čišćene divlje deponije na rubovima sela i otpad odvožen na deponiju. Takođe, mehanizacijom je čišćeno i seosko groblje u čemu je učestvovao i ekološki pokret Čuruga.

        Ovoj akciji su se odazvali i predsednik Opštine Žabalj, Branko Stajić sa saradnicima i kompletnim opštinskim većem, te predsednik Saveta MZ Čurug, Dragica Dragin sa saradnicima i svim zaposlenim. Predsednik Stajić je izrazio posebnu zahvalnost učenicima na učešću i vrlo ozbiljnom radu jer su očistili sve ono što im je bilo dato u zadatak, takođe se zahvaljuje i svim udruženjima na učešću, članovima Veća i svim građanima koji su uzeli učešće u ovoj akciji. Dragica Dragin je rekla da je pored učesnika u akciji videla i mnoge građane koji su se pridružili akciji i čistili ispred svojih domova.

         Deca koja su učestvovala u akciji su oduševljena zbog druženja i rekli su da posle ove akcije neće bacati otpatke po ulici već na mesta koja su predviđena za to i da će čuvati lepotu i izgled svog sela.


Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 06, 04, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *