„Ja volim“ Jovanka Bekvalac

U prostorijama DONKT-a „Prelo“ Čurug gospođa Jovanka Bekvalac iz Nadalja predstavila je svoj prvenac, knjigu poezije “Ja volim“.

        Recenziju za ovu prelepu zbirku pesama su napisali dr Draško Ređep i Gojko Todorović. Jovanka Bekvalac je rođena u Šajkaškom selu Nadalju gde i danas živi, a radi u Novom Sadu. Već dugi niz godina se bavi umetnošću i to svestrano, piše poeziju, slika, a bavi se i kulturom. Jedne je od idejnih vođa nekadašnjeg dečijeg kviza „Mi Šajkaši“ gde je glavna nagrada bila upoznavanje Šajkaške odnosno svih četrnaest mesta iste kao i predela u kome se nalazi. Takođe je i dugogodišnji umetnički rukovodilac u Društvu Šajkaška zadužena za umetnost i kulturu gde je organizovala mnoge likovne kolonije na kojima je i sama učestvovala.

        Na početku manifestacije goste je prelepom ljubavnom solo pesmom pozdravio pevač DONKT-a Vladimir Petrović. U nastavku programa predsednik DONKT-a Dragan Milovanović je pozdravio prisutne, poželeo im prijatan boravak i dao nekoliko biografskih podataka o autoru. Gospođa Bekvalac je zatim prisutnima čitala stihove iz svoje knjige i pokušala da objasni porive koji su je nagnali da piše. Gojko Todorović je u nastavku govorio svoju monodramu „Treće koleno“, a zatim su Jovanka i Gojko izveli skeč „Udaja“. Sve ovo prisutna publika je sa pažnjom pratila i nagradila dugotrajnim aplauzom. Na samom kraju razvio se razgovor između publike i umetnika gde su prisutni saznali mnogo detalja o samoj knjizi. Knjiga je ukrašena reprodukcijama same autorke, a i pored svake pesme se nalazi crtež koji je radila gospođa Bekvalac.


(Foto: Jovanka Bekvalac i Gojko Todorović na promociji u Kaću)

        Na kraju književne večeri zainteresovani su mogli da kupe knjigu po popularnoj ceni od 200,00 dinara uz posvetu uvažene autorke. Sama Jovanka je ushićena što je mogla svojim komšijama, Čuružanima da predstavi svoju knjigu.

        Prisutni slušaoci su se zahvalili Jovanki što je podarila jedno prelepo veče u kome su uživali. Druženje je nastavljeno uz skromno posluženje za sve prisutne.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 06, 04, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *