Godišnja skupština udruženja gluvih i nagluvih opštine Žabalj

U poslovnom centru „Evropa“ u Čurugu održana je izborna skupština Udruženja gluvih i nagluvih opštine Žabalj.




        Pored prisutnih članova Udruženja skupštini su prisustvovali i gosti: Miloš Katić predsednik Asocijacije inovatora Srbije, Milica Buača-Đurđulov stručni saradnik, Milena i Radivoj Kaćanski predstavnici Okružnog javnog tužilaštva iz Novog Sada, Branko Stajić predsednik opštine Žabalj, Sava Milićev zamenik predsednika opštine, Milorad Stepanov predsednik SO Žabalj i Dragica Dragin predsednik Saveta Mesne zajednice Čurug.

        Predsednik Udruženja, Obrad Klinac je na početku pozdravio sve prisutne goste i članove Udruženja i poželeo im prijatan boravak. Bora Dragin je zatim izabran za predsedavajućeg skupštine i rad je nastavljen. Sekretar Udruženja, Vojislav Jurišić je predstavio izveštaj o radu u protekloj godini, a gestovni prevodioc tokom celog skupa bio je Milan Čonkić, član Udruženja. U izveštaju su predstavljene aktivnosti Udruženja u vezi sa sportskim takmičenjima kako u Srbiji tako i međunarodnih kao i sve ostale aktivnosti Udruženja. Kao problem u radu posebno je istaknut nedostatak prostorija i opreme čijim bi obezbeđivanjem rezultati bili još bolji. Bora Dragin je zatim predstavio finansijski izveštaj, a oba izveštaja su jednoglasno prihvaćena od skupštine. Skupu se obratio i predsednik Nadzornog odbora, Milorad Sekulić i preneo zaključak da je finansijski izveštaj odličan i da primedbi nema.

        Skupštini se obratio i Miloš Katić i rekao da se u saradnji sa lokalnom samoupravom radi na tome da se obezbedi prostor u kojem bi mogla da počne sa radom manja fabrika gde bi se zaposlili ljudi sa invaliditetom i tako im se pomoglo i pokazalo da su i oni ravnopravni članovi društva. Predsednik opštine, Branko Stajić je rekao da zbog problema u opštini zbog promene vlasti nije bio u mogućnosti da se posveti ovim problemima ali je rekao da će on i članovi veća koje on vodi učiniti sve da građanima opštine u svim naseljenim mestima bude bolje i da će učiniti sve da se pomogne i ljudima sa invaliditetom. I predsednik SO, Milorad Stepanov je ocenio rad Udruženja odličnom ocenom te takođe obećao pomoć koliko to budu uslovi dozvoljavali. Dragica Dragin je rekla da MZ Čurug već sarađuje sa Udruženjem jer je u nekoliko navrata ustupila prostor za rad istog.

        Usledio je zatim izbor novog predsednika Udruženja, a jedini kandidat, Obren Klinac je izabran jednoglasno. Milica Buača-Đurđulov je čestitajući starom-novom predsedniku rekla kako je počela saradnja sa udruženjem nje kao načelnika Uprave za društvene delatnosti. Tadašnja garnitura na vlasti poslala je inicijatora da im kao pravno lice pomogne, a saradnja traje već pet godina i nastaviće se i dalje.

         Posle radnog dela druženje je nastavljeno uz svečanu večeru na kojoj je poslužena i torta koja je osvojila prvo mesto na takmičenju u Pančevu gde su se takmičile žene Udruženja u pravljenju i ukrašavanju torti. Nagradu je osvojila Zorica Klinac član Udruženja iz Žablja. Istaknuta je posebna zahvalnost svim donatorima i sponzorima koji su pomogli da se održi skupština i uopšte rad udruženja, a posebno Berti Kata koja je pripremila večeru i Borivoju Radnovu vlasniku „Evrope“ na prelepom prostoru u kome je skupština održana.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 28, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *