Uspešni mali pesnici

„Pesnička štafeta” u Titelu

        Narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina po 35 put organizuje „Pesničku štafetu“ u kojoj učestvuju mali pesnici osnovnih škola iz Banata. Na ovoj manifestaciji po petnaesti put učestvuju i titelski osnovci. U su se Titelu predstavili i vilovački mali pesnici. Iako su čuli malo pesama žiri i njegov predsednik, dečiji pesnik, Branko Stevanović bili su zadovoljni kvalitetom pesama. Svi učesnici, mali pesnici nagrađeni su olovkom „stiholovkom”. Po oceni žirija među četrdesetak izvedenih pesama u širi izbor ušle su pesme Anabele Sili i Aleksandre Medakov iz Vilova, Slobodana Mihajlova, Marka Vlaškog i Milice Majkić iz Titela.


        Kada žiri obiđe sve škole, 56, onda će se znati koje su pesme, 12, ušle u uži izbor za završnu svečanost koja će se održati 3. aprila u Zrenjaninu.


        Pesnik Branko Stevanović kazivao je stihove iz knjige „Zoološka pesmarica” koja je proglašena za najbolju dečiju knjigu na Sajmu knjiga 2007. kao i iz najnovije knjige „Eto tako” koju je objavila zrenjaninska biblioteka.


        Pesnik i žiri nastavili su put do ločke i gardinovačke škole da bi saslušali tamošnje male pesnike.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 27, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *