Akcija “Kako raste drvo” u Titelu

U akciji ozelenjavanja školskih dvorišta „Kako raste drvo”- proleće 2009.godine učenici i nastavnici Osnovne škole „Setozar Miletić“ u Titelu, u četvrtak 26.marta, u 13.30 sati posadili su trideset sadnica u školskom dvorištu.

        Nosilac ovog projekta je organizacija „Zeleni krug” i redakcija časopisa „Eko list” uz pokroviteljstvo republičkog Fonda za zaštitu životne sredine i institucionalnu podršku Južnobačkog okruga, stručnu podršku JP „Gradsko zelenilo” Novi Sad, kao i pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Učenicima su se pridružili Darija Šajin, načelnica južnobačkog okruga i Milivoj Petrović, predsednik opštine Titel.


        Cilj projekta „Kako raste drvo” je stvaranje kvalitetnijih uslova za život građana i unapređenje zaštite životne sredine, kao i podizanje nivoa svesti o ulozi prirode i njenog očuvanja. Želja je da se podignu novi zasadi i stvori novi pejzažni ambijent u obrazovnim ustanovama.


         Samom akcijom, aktivnim radom učenika – sadnjom biljaka utiče se na podizanje ekološke svesti kod dece. Brigom i staranjem o sadnicama, učenici će u svojim školama posmatrati „Kako raste drvo” i pretpostavka je da će ova akcija uticati na stvaranje svesti o značaju prirode koja nas okružuje. Takođe, jedan od ciljeva akcije jeste i jačanje duha zajedništva među decom školskog uzrasta, ističe Jadranka Merčok iz redakcije časopisa „Eko list“.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 27, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *