Mošorinci uređuju selo

U okviru akcije „Očistimo Srbiju“

MOŠORIN: U okviru akcije “Za čistiju opštinu Titel“ koja se provodi u sastavu državnog projekta “Očistimo Srbiju“ građani Mošorina su proteklog vikenda započeli uređenje svoga sela. Akciju su organizovali Mesna zajednica Mošorin, Lovačko društvo “Fazan“ i Fudbalski klub “Miletić“ a pridružili su im se i brojni građani koji su čistili ispred svojih kuća. Ukupno je na teren izašlo preko 80 Mošorinaca, što je zadovoljavajući odziv meštana.

         Dvadesetak fudbalera je uz pomoć građana očistilo prostor duž glavne ulice koja u dužini od oko 4 kilometra prolazi kroz celo celo i put prema Šajkašu do spomenika.

         Oko 25 lovaca i članova podmlatka Lovačkog društva “Fazan“ čistilo je od granja i smeća surduk prema groblju. Sakupljeni otpad uglavnom su palili na licu mesta.

         Nekoliko meštana je sa dva traktora uklonilo deponiju koja se našla u sred sela nedaleko od škole. Ostaje da se uredi i seosko groblje na Bregu.

         Smeća na žalost ima mnogo. Najveći problem predstavljaju leševi uginulih životinja, koje nesavesni stočari odbacuju pored puteva, iako Mošorin ima stočno groblje. Takođe je i mnogo bačene ambalaže od hemijskih sredstava koja se koriste u poljoprivredi. Kako reče jedan od stalnih učesnika ovakvih akcija, treba povesti akciju da se ne baca smeće, a ne da se ono kupi. Svake godine se smeće sakuplja a njega je sve više.

         – Treba pooštriti kaznene mere da ljudi ne bacaju smeće i uginulu stoku. Dužnost je svakog građanina koji vidi nekoga da baca smeće na nepropisno mesto da ga prijavi nadležnima – ističe Radomir Bagić, predsednik Saveta Mesne zajednice.



Čišćenje surduka prema groblju

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 22, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *