"Tiho noći moje zlato spava" – Književno veče u Čurugu

U organizaciji Opštinskog Odbora SPO-a u Čurugu je povodom osamnaestogodišnjice demonstracija iz 1991. godine priređeno književno veče ljubavne poezije „Tiho noći moje zlato spava“.




         Književno veče je održano u sali Lovačkog udruženja u Čurugu. Program je počeo Himnom „Bože Pravde“u izvođenju hora sv. Vaznesenja Gospodnjeg, a zatim je gospođa Spasenija Cana Sladojev izgovorila svoju pesmu „Srbija“. U ime domaćina goste je pozdravio gospodin Milan Radomir i svima poželeo prijatan boravak na ovoj večeri poezije. Nakon toga hor je izveo i pesmu iz naslova književne večeri, a ponovo je stihove govorila Cana Sladojev, dok je stihove pesama Zorana Bosnića govorio istoričar Aleksandar Saša Veljić iz Novog Sada jer je Bosnić bio opravdano sprečen da prisustvuje. Hor je otpevao i „Oče naš“, a prisutne je pozdravio i svršeni Bogoslov, Ilija Anđelić.
        U nastavku programa prisutne goste su zabavljali Miroslav Gvozdenac iz Čuruga, gitara i Predrag Gerić iz Žablja, harmonika. U okviru programa je zatim posluženo posno predjelo, zatim riblji paprikaš i na kraju posni dezert. U toku večere, gospođa Cana je govorila još neke svojih ljubavnih pesama. Druženje se zatim nastavilo u vrlo prijatnoj atmosferi.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 09, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *