Predstavljena knjiga „Moja poslednja glavobolja“

Narodna biblioteka „Stojan Trumić“ organizovala je 27. februara predstavljanje knjige Laure Barne „Moja poslednja glavobolja“ u Mošorinu i Titelu.


        Osim autorke u predstavljanju knjige učestvovao je i književnik i književni kritičar Vasa Pavković. Lauri Barni poseta Isidorinom rodnom Mošorinu nije prva. Mošorin je bio polazna tačka u njenom pisanju romana posvećenog Isidori Sekulić.


         Zapravo, tema romana je negativni kritički osvrt Jovana Skerlića na Isidorine „Saputnike“. Prekor velikog kritičara dobroj knjizi ostavili su traga u životu i razmišljanju Isidorinom. Upravo toj temi posvećen je roman Laure Barne „Moja poslednja glavobolja“. Laura Barna „snagom uživljavanja u lik svoje junakinje beleži njenu predsmrtnu ispovest“.


 

 

 

         U Mošorinu je goste toplo dočekala mlađa publika, za razliku od Titela gde su bili sredovečni posetioci. I jedni i drugi su bili zadovoljni kazivanjem gostiju o njihovoj zemljakinji iz Mošorina. U Mošorinu je priredba organizovana u prostorijama osnovne škole koja nosi Isidorino ime, a u Titelu su se okupili u plavoj sali Suda.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 01, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *