Knjiga posvećena ljubavi

U Kaću promovisana prva zbirka pesama Jovanke Bekvalac

 


KAĆ: U organizaciji Društva „Šajkaška“, koje je ujedno i izdavač, u holu Svetosavskog doma u Kaću, u petak 27. februara, promovisana je prva zbirka pesama Jovanke Bekvalac sa vrlo jednostavnim naslovom i porukom „Ja volim“. U 34 pesme i 16 crteža, koje je sama ilustrovala, posvećenih ljubavi, „nema ni trunke žuči ni tuge“. Autorka poručuje da u ljubavi treba uživati, a ne patiti, treba se smejati tako jako „da te čuju i šume i brda, da se zemlja trese, da se smejati moraju i zemlja i sunce“. Recenziju su napisali dr Draško Ređep i Gojko Todorović.

 

 

          U programu su učestvovali: Ženska pevačka grupa KUD-a „Nadalj“ koju čine Ljiljana Damjanović, Evica Krstić i Jovanka Bekvalac, mr. Boško Brzić koji je govorio o knjizi, Vesna Kapoš koja je pročitala Todorovićevu recenziju i govorila stihove iz knjige, Nikola Turajlić koji je pročitao Ređepovu recenziju i vodio program. Bekvalčeva je govorila stihove iz knjige, a sa Gojkom učestvovala u dijalogu „Smena generacija“.

 

 

          Jovanka Bekvalac se predstavila kao svestran umetnik i kulturni poslenik. U okviru promocije bila je i izložba Jovankinih slika, uglavnom ulja na platnu, sa karakterističnim ravničarskim temama. Predsednik je Upravnog odbora Društva „Šajkaška“ koje je pokrenulo sada već tradicionalnu manifestaciju „Šajkaški dani“ koji će se ove godine po petnaesti put održati u Kaću. U okviru ovog Društva, uspešno vodi slikarsku sekciju. U Nadalju je bila inicijator i osnivač istoimenog Kulturno-umetničkog društva kao i ženske pevačke grupe, čiji je takođe član. Sa Gojkom često glumi u predstavama, a nastupaju na manifestacijama širom Vojvodine.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 28, 02, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *