Nedovoljno para za sportske klubove

Skupština Sportskog saveza opštine Titel




        Godišnjoj Skupštini Sportskog saveza opštine Titel koja je održana 26. februara prisustvovalo je 19 od 25 članica Saveza. Skupštini su Prisustvovali Milan Nastasić potpredsednik opštine i  Zdenko Babić predsednik Skupštine opštine Titel. Stevan Ločki predsednik Skupštine naglasio je da je Savez raspolagao sa sredstvima  koja su opredeljena iz Budžeta opštine, te da je nužna veća komunikacija članica sa Savezom i to u pisanoj formi.

 

 

        Izveštaj o radu Saveza za proteklu godinu podneo je Aleksandar Prokin, sekretar Izvršnog odbora. Minutom ćutanja odata je pošta nedavno preminulom Miloradu Bati Saviću, istaknutom sportisti i sportskom radniku RK „Titel Džon Dir“.

        Prokin je naglasio da je Izvršni odbor održao pet sednica u 2008. godini.- Sredstva koja su dodeljena klubovima i organizacijama nisu velika, ali ta sredstva pokrivaju osnovne troškove takmičenja praveći balans kako bi svi klubovi mogli  da se takmiče u svojim ligama, istakao je Prokin. Istakao je najveće uspehe u prošloj godini. Treće mesto Ženskog košarkaškog kluba „Titel“ na državnom prvenstvu za pionirke, prvo mesto košarkaške ekipe OŠ „Svetozar Miletić“ na  državnom prvenstvu osnovnih škola, drugo mesto gimnastičke sekcije ove škole na osmoj učeničkoj Olimpijadi u Nišu, opstanak FK „Borac“ u područnoj ligi Novi Sad.  

        Ulagalo se i u sportske objekte i infrastrukturu. U osposobljavanje objekta na fudbalskom igralištu u Loku, u Mošorinu su završeni radovi u kupatilima u svlačionicama, u Vilovu je napravljen teren za rukomet i mali fudbal i uređene svlačionice na fudbalskom igralištu. Aero klub iz Titela je izgradio hangar za zmaja, podsetio je Prokin.

        Milutin Radosavljev Šole, sekretar Saveza je podneo finansijski izveštaj iz koga se vidi da je Savez raspolagao sa 4 250 000 dinara, a sredstva se deljena prema Pravilniku.

         Zdenko Babić, predsednik SO je ukazao na potrebu veće saradnje među klubovima, a Milan Nastasić, potpredsednik opštine je ukazao da su ipak izdvojena sredstva omogućila takmičenja klubovima.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 27, 02, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *