25. kolo Lige pionira TFS Novi Sad (1994. godište)

OFK “Jugović” – FK “Bačka” (Bačka Palanka) 3 : 0 (2 : 0)

KAĆ: Sportski centar “Siget”. Gledalaca 200. Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad). Strelci: Mirko Đurić u 18′ i 69’ i Aleksa Radin u 27′.
OFK “JUGOVIĆ”: Vasilije Randelj (od 69’ Milan Popović), Uglješa Zekonja (od 65’ Strahinja Savić), Stefan Miškić, Momčilo Ćulum, Goran Božić, Miloš Nikolić, Mirko Đurić, Nikola Lakić (od 54’ Slobodan Stanar), Milan Tesla, Aleksa Radin (od 51’ Saša Trajalov), Manfred Burger (od 46’ Vladimir Mirković).
        U derbiju čitavog prvenstva, pioniri OFK “Jugović” su nadigrali i u svim elementima igre nadvisili lidera “Bačku” iz Bačke Palanke, nanevši joj prvi poraz u sezoni, nakon 24 uzastopne pobede. Gosti iz Bačke Palanke su za 70 minuta utakmice uputili svega dva šuta u okvir (koje je golman Vasilije Randelj rutinski ukrotio) i jedan van okvira gola, što je daleko ispod renomea ekipe koja ubedljivo vodi na tabeli. Sa druge strane, “tobdžije sa Sigeta” su postigle tri gola, a rezultat je mogao biti i duplo ubedljiviji za “belo-plave”, da su vrlo izgledne prilike iskoristili Mirko Đurić, Manfred Burger i Slobodan Stanar, dok takozvane “polušanse” nismo ni brojali.
         Kaćani su došli u vođstvo u 18. minutu, kada je kapiten Miloš Nikolić odlično izveo korner, a u srcu kaznenog prostora gostiju najviše skočio rasni strelac Mirko Đurić i glavom pogodio nebranjeni deo gola.
Svega devet minuta kasnije, posle akcije koja je dugo trajala i u kojoj je lopta preneta sa leve na desnu stranu, Mafred Burger je iz teške situacije uputio centaršut u peterac protivnika, a Aleksa Radin je utrčao iz drugog plana i glavom iz trka zakucao loptu u mrežu. U drugom poluvremenu nadmoć domaćih je bila još izraženija, a lider je bio prinuđen na paničnu odbranu. Konačno, u poslednjem minutu, Milan Tesla je sa centra idealno poslužio Mirka Đurića, koji je istrčao kontranapad i rutinski sproveo loptu u dalju, takozvanu “malu mrežu”, za ubedljivih i zasluženih 3 : 0.
        Na kraju, treba istaći da su sve linije tima “tobdžija sa Sigeta” savršeno delovale. Odbrana nije dozvolila izvanrednim napadačima “Bačke”, koji su u dosadašnjem toku prvenstva postigli 135 golova, da se razmahnu i razigraju; vezni red je funcionisao kao najbolji švajcarski sat; a napadači su opasno i uporno pretili iz svih situacija i pozicija.

Na slici: Miloš Nikolić.

Rezultati utakmica odigranih u maju – pioniri OFK „Jugović“


3. maj: OFK „Jugović“ – „Metalac Asko Vidak“ (Futog) 2 : 2 (strelci za „Jugović“: Milan Tesla u 65′ i Goran Božić u 68′).
9. maj: „TSK“ (Temerin) – OFK „Jugović“ 0 : 4 (strelci za „Jugović“: Saša Trajalov u 5’, Goran Božić u 23’, Nikola Lakić u 40’ i Mirko Đurić u 56’).
17. maj: OFK „Jugović“ – „Bačka“ (Bačka Palanka) 3 : 0 (strelci za „Jugović“: Mirko Đurić u 19′ i 69’ i Aleksa Radin u 27′).
23. maj: „Mladost“ (Turija) – OFK „Jugović“ 0 : 4 (strelci za „Jugović“: Milan Tesla u 52’ i 57’ i Aleksa Radin u 60’ i 64’).
30. maj: „Crvena zvezda“ (Novi Sad) – OFK „Jugović“ 0 : 6 (strelci za „Jugović“: Momčilo Ćulum u 16’, Mirko Đurić u 21’ i 31’, Goran Božić u 37’ i Vladimir Mirković u 49).
31. maj: OFK „Jugović“ – „Veternik“ (Veternik) 6 : 0 (strelci za „Jugović“: Saša Trajalov u 17′, 24’ i 38’, Slobodan Stanar u 43’ i Milan Tesla u 61’ i 65’).

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 01, 06, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *