Promocija festivala kratke priče u Novom Sadu

Nakon Beograda i Pančeva, festival kratke priče Kikinda short će biti promovisan i u Novom Sadu. U sredu, 3. juna u klubu „Izba” u 20 časova gostovaće organizatori i neki od učesnika.

        „Krajem juna na četvrtom Kikinda shortu specijalni gosti će nam biti mlađi škotski pisci koji su tamo veoma popularni.”, izjavio je Srđan Papić, koordinator projekta. „Rodžu Glasu je Indipendent proglasio biografiju Alzdair Grej za knjigu godine u tom žanru, dok je zbirka Alana Biseta dobila laskavo priznanje za knjigu nedelje od londonskog Tajma. Prikaze i veoma pohvalne recenzije njihovih knjiga objavljivali su časopisi kao što su Gardijan, Herald ili Skotsman a izdavači su im Faber & Faber, Rendom haus, Blumzberi… I nisu samo oni književne zvezde, slična je situacija i sa ostalih trideset gostiju, svi su veoma prepoznatljivi u svojim zemljama. Ali pre nego što oni dođi, hteli smo da proverimo kakva je situacija sa kratkom pričom u Srbiji. Da li je to žanr koji danas ima publiku, da li ovakva okupljanja uopšte imaju smisla i kakvu korist može da ima mlada srpska književnost od dodira sa najnovijim kretanjima u evropskoj literaturi? To su sve neka pitanja na koja smo mi hteli da saznamo odgovor. Za sada smo zadovoljni, nadamo se da će i Novi Sad pokazati kako ima sluha za ovaj žanr. ”, kaže Papić.
        Kikindu short će predstaviti Dragana Dukić, dobitnica nagrade „Đura Đukanov”, Vera Udicki, direktorka kikindske biblioteke, pisci Slobodan Tišma i Srđan Srdić, kao i koordinator Srđan Papić.


Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 01, 06, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *