Održana osma sednica SO Žabalj

Na ovoj sednici su učestvovali i odbornici Srpske Radikalne Stranke, prvi put posle smene vlasti od 11. 11. 08. godine.

        Predsednik SO Žabalj, Milorad Stepanov, je otvorio sednicu i predložio dnevni red, a odmah zatim se javio za reč šef odborničke grupe SRS, Vojislav Duvnjak i u ime odbornika te grupe predložio promenu dnevnog reda tako što bi se brisala prva tačka i dodale dve nove: prva o oduzimanju mandata odborniku Milivoju Dangubiću koji je napustio SRS i druga verifikovanje mandata novom odborniku SRS Suzani Mečkić. Odbornici su većinom glasova odbili predlog i sednica je nastavljena sa predloženim dnevnim redom.

        Po prvoj tački je doneta odluka o prihvatanju predloga za izmene i dopune Statuta opštine Žabalj. Takođe je doneta odluka o pečatima organa opštine Žabalj. Donete su i odluke o izradi strategije opštine, plana detaljne regulacije AD „Mlin“ Žabalj u opštini Žabalj; o izmenama i dopunama odluke o ostvarivanju prava u oblasti socijalne zaštite; o izmenama odluke o obavljanju funkcija u opštini Žabalj; program zaštite životne sredine opštine Žabalj za 2009 godinu. U nastavku sednice prihvaćeni su izveštaji o radu osnovnih škola i srednje škole za 2007/08., isto tako je data saglasnost na godišnje planove rada za sve škole u opštini kao i predškolsku ustanovu „Detinjstvo“ Žabalj i predškolsku ustanovu u OŠ „Đura Jakšić“ Čurug. U narednim tačkama doneta su rešenja za imenovanje predsednika, zamenika predsednika i članova upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač SO Žabalj, takođe i predsednika i članova nadzornih odbora istih. U vezi školskih odbora javio se odbornik Miodrag Janjoš i predložio da se ne prihvate i ne imenuju odbori u OŠ „Đura Jakšić“ Čurug zbog izbora sekretara škole u isti, kao i u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima jer je izabrana supruga direktora iste, te da se zatraži mišljenje nadležnog Ministarstva i da se onda donese odluka. Isto tako doneta su rešenja o razrešenju dosadašnjih upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova kao i školskih odbora izuzev odbora u OŠ „Đura Jakšić“ Čurug i „Žarko Zrenjanin“ Gospođinci do pribavljanja gore navedenog mišljenja.

        Po tački odbornička pitanja javio se odbornik Kuzmanov i tražio da Opštinsko veće predoči odbornicima šta je do sada urađeno u opštini i takođe pitao postoji li mogućnost preraspodele radnog vremena Opštinskih službi da bi svi građani mogli da se obrate istim jer po sadašnjem radnom vremenu zaposleni to nisu u mogućnosti jer službe rade do 14 časova.

        Odbornik Milovanović je postavio pitanje da li su sada konačno konstituisane sve službe i da počne da se radi na programima koje bi predložili predsednik opštine i veće za dobrobit građana opštine. Takođe je predložio da se odbornici odreknu dela dnevnice u korist bolesnog deteta Vukice Fan koja se leči u Beogradu u institutu za majku i dete i koristi izuzetno skupu terapiju da produži život, predlog je prihvaćen i prikupljeno je oko trideset hiljada dinara koji će biti uplaćeni

na žiro račun banke koji je otvoren u svrhu prikupljanja pomoći za istu.

         Time je iscrpljen dnevni red i okončana osma sednica.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 29, 01, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *