U Žablju održana četvrta akcija davanja krvi

U organizaciji Crvenog krsta Žabalj i Zavoda za transfuziju krvi iz Novog Sada u Žablju je održana četvrta ovogodišnja Akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostoru ONB „Veljko Petrović“.




        Ekipa Zavoda koju je predvodio dr Vasa Kulidžan je stigla na vreme i počela sa radom. Ovoj akciji se odazvalo 79 građana (davalaca ) od kojih je 76 dalo dragocenu tečnost. Dr Kulidžan je izjavio da je akcija vrlo dobra i da je zadovoljan odzivom, a slično je rekla i Dragica Stojšić, sekretar Opštinskog Crvenog Krsta.

        Pored zahvalnog obroka ekipa Zavoda je svakom davaocu poklonila stoni časovnik kao skroman poklon za sećanje. Takođe i Crveni krst je obezbedio dodatak zahvalnom obroku kao znak pažnje prema najhumanijim ljudima koji su spremni da daju deo sebe da bi pomogli povređenima i bolesnima. Treba zahvaliti davaocima na odzivu, ekipi na profesionalno odrađenom poslu te kolektivu ONB „Veljko Petrović“ na ustupljenom prostoru za akciju.

         Između ostalih davaoca, jedna devojka, Brankica Strajnov, na pitanje šta ljude nagoni da postanu davaoci odgovorila je da od kada ona daje krv nema nekih posebnih beneficija time što je davalac. Ljudi se ne odlučuju da postanu davaoci zbog toga, nego ih vodi humanizam i činjenica da ne mogu drugačije da pomognu, a ovo je pomoć koja spasava život.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 11, 11, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *