10. kolo Područne lige pionira

(1994. i 1995. godište)




10. kolo Područne lige pionira (1994. godište):

„BAČKA“ – „JUGOVIĆ“ 3 : 2 (1 : 2)

BAČKA PALANKA. Stadion „Slavko Maletin Vava“. Gledalaca 150. Sudija: Nenad Haška (Bačke Palanke). Strelci: Stefan Antonić u 4. i 68. i Goran Bjelić u 55. minutu za “Bačku”, a Mirko Đurić u 19. i 22. minutu za “Jugović”. Žuti kartoni: Stefan Rakita, Janko Gašić, Nemanja Mitić (“Bačka”), Miloš Nikolić, Uglješa Zekonja, Goran Božić, Momčilo Ćulum, Stefan Miškić (“Jugović”).

„JUGOVIĆ“: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja, Slobodan Stanar, Momčilo Ćulum, Goran Božić, Miloš Nikolić, Mirko Đurić, Milan Tesla, Nikola Lakić, Manfred Burger (od 51. Vladimir Mirković), Stefan Miškić.

Nakon tačno 100 dana u kojima su znali samo za uspehe, pioniri OFK “Jugović” su doživeli prvi poraz, i to u Bačkoj Palanci u derbi susretu sa liderom prvenstva.

Kaćani su u prva dva napada stvorili dve polušanse, a već u prvom ozbiljnijem napadu “Bačke” sudija Nenad Haška je, čini se prestrogo, dosudio faul na ivici kaznenog prostora gostiju, koji je Stefan Antonić sjajnim udarcem pretvorio u pogodak. “Tobxije sa Sigeta” su brzo konsolidovali redove i sve opasnije pretili, da bi u 19. minutu Milan Tesla snažno šutirao sa distance, golman Darko Đurković kratko odbio loptu, a Mirko Đurić je bio najspretniji i iz blizine loptu sproveo u mrežu. Samo tri minuta kasnije usledio je brz kontranapad “belo-plavih”, Mirko Đurić je sa pola terena pretrčao čitavu odbranu Palančana i rutinski, po zemlji, poentirao za zasluženo vođstvo. Potom beležimo još jedan sporan detalj: u kaznenom prostoru “Bačke” grubo je oboren Stefan Miškić, ali je sudija Nenad Haška samo odmahnuo rukama, iako se radilo o klasičnom kaznenom udarcu. Opasno je sa distance pripretio i kapiten Miloš Nikolić, a na drugoj strani Vasilije Randelj je imao dve zapažene intervencije, tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 1 : 2 za Kaćane.

U drugom poluvremenu “belo-plavi” su se nepotrebno povukli, sa očiglednom namerom da čuvaju rezultat, iako je savet trenera bio sasvim suprotan. Ipak, sve do 55. minuta nije bilo golova, iako su domaći pogodili prečku i propustili još jednu sjajnu priliku, kada je Randelj panterskim padom u noge spasao svoju mrežu. I u tom, 55. minutu, Randelj je dobro intervenisao i odbio prvi šut rivala, ali se lopta odbila do usamljenog Gorana Bjelića kome nije bilo teško da izjednači rezultat. Posle ovog gola, Kaćani su se opet probudili i imali dve šanse da ponovo povedu: u prvom navratu Mirko Đurić se nije najbolje snašao nakon što je golman domaćih ispustio loptu u svom petercu, a potom je Stefan Miškić iz slobodnog udarca iz izgledne situacije šutirao pravo u čuvara mreže. Tada, dva minuta pre kraja, ponovo na scenu stupa sudija Nenad Hakša koji napadaču “Bačke” Stefanu Antoniću dopušta da postigne pogodak iz očigledne ofsajd pozicije. U nadoknadi vremena, Nikola Lakić je solidno i pod faulom šutirao sa petnaestak metara, ali je golman Đurković uspeo da kratko odbije loptu, a potom je uhvati u svoje naručje.

Pored toga što je sudija Nenad Haška u tri navrata direktno uticao na kretanje rezultata, utisak je da su Kaćani i u nastavku igrali kvalitetno kao i u prvom poluvremenu sigurno im ne bi izmakla pobeda ili, u najgorem slučaju, podela bodova.

—————————————————————————————————————————————–

Prijateljska utakmica mlađih pionira (1995. godište):

„ŽSK“ – „JUGOVIĆ“ 1 : 4 (1 : 1)

ŽABAQ. Stadion „ŽSK“-a na Vašarištu. Gledalaca 50. Strelci: Branislav Gajin u 26, i 45, Miloš Marsenić u 43. i Predrag Mačkić u 79. minutu, domaći su gol postigli u 39. minutu.

„JUGOVIĆ“: Milan Popović, Vladimir Sretenović (od 71. Aleksandar Borjan), Nikola Begić (od 61. Marko Subotin), Miloš Srdić, Srđan Tolimir, Strahinja Savić, Predrag Mačkić, Miloš Marsenić, Dejan Jeličić (od 48. Marko Mirković), Aleksandar Borjan (od 41. Aleksandar Borenović), Branislav Gajin.

Male “tobdžije sa Sigeta” su treći put ove jeseni savladale rivala iz Žablja, ovaj put na njegovom “bunjištu”, sa ubedljivih 1 : 4 (1 : 1). Treba istaći da su Kaćani bili oslabljeni neigranjem sjajnog Momčila Ćuluma (stručni štab ga je čuvao za derbi Lige pionira u Bačkoj Palanci), zatim povređenog Stevana Andrića, bolesnog Nikole Milića, kao i Milorada Babića i Marka Dubravca koji se iz nepoznatih razloga nisu pojavili na mestu polaska, dok je kapiten Marko Subotin, zbog lakše povrede, igrao samo u poslednjih 20 minuta utakmice. Sa druge strane, po dogovoru trenera, u ekipi “ŽSK”-a je nastupilo nekoliko igrača starijeg, 1994. godišta, dok je u “plavo-belima” jedini igrač tog uzrasta bio Strahinja Savić, ali sve to nije smetalo pulenima Gorana Nakomčića da zabeleže novu visoku pobedu.

Čitavim tokom meča na žabaljskom Vašarištu duvao je snažan vetar, koji je u prvom poluvremenu pomagao domaćem timu, ali borbenom igrom u odbrani i veznom redu Kaćani nisu dozvolili protivniku da materijalizuju ovu veliku prednost. Šta više, u 26. minutu su došli u prednost lepim pogotkom Branislava Gajina, a potom propustili još dve prilike za povećanje vođstva. I domaći su imali dve-tri prilike, ali je na golu “Jugovića” više nego siguran bio Milan Popović, a Žabaljci su do poravnanja došli tek u poslednjem minutu poluvremena, nakon ubacivanja iz prekida i dobre reakcije u petercu jednog njihovog napadača.

Od prvog sudijinog zvižduka u nastavku igre “tobdžije sa Sigeta” su, uz pomoć vetra, krenule agresivnije, pa su već posle tri minuta ponovo vodile, nakon što je, nakon kornera, Miloš Marsenić bio najspretniji u gužvi u kaznenom prostoru domaćih. Samo dva minuta kasnije videli smo najlepši detalj utakmice, kada je Branislav Gajin sjajno izveo slobodan udarac sa 25 metara iskosa od gola “ŽSK”-a i pogodio same dalje rašlje. U narednim minutima Kaćani su propustili nekoliko prilika da reše pitanje pobednika, ali je i Milan Popović, na drugoj strani, u dva navrata spasao sigurne pogotke. Najzad, u poslednjem, 79. minutu, Predrag Mačkić se dobro snašao u srcu kaznenog prostora domaćih, oslobodio se protivnika i šutem po zemlji postavio konačan rezultat utakmice.

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 10, 11, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *