Čuruške noći mladog vina

Udruženje vinara, voćara i vinogradara „Boronj“ iz Čuruga po četvrti put organizuje manifestaciju „Čuruške noći mladog vina“.

        Ova manifestacija se održava uvek u novembru mesecu jer je to u stvari vreme kada se pretače vino i ostavlja u burad da zri. Takođe ova manifestacija će poslužiti članovima udruženja da otvore svoje klupske prostorije koje su upravo ovih dana sasvim osposobili.

 

 

        Samo otvaranje klupskih prostorija će početi u 12 časova 15. novembra ispred prostorija kluba kod Opšte zemljoradničke zadruge u centru Čuruga. Primanje uzoraka vina za ocenjivanje gostiju i posetilaca i domaćina biće od 15 časova i ocenjivanje istih od stručne komisije obaviće se u svečanoj sali „Ninkov“ u ulici Arsenija III Čarnojevića br. 33. Posle sledi posluženje i degustacija vina, za posluženje je predviđen gulaš i pogačice sa čvarcima. Cene su sledeće: Gulaš 200,00 dinara porcija, pogačica 30,00 din komad, vaučer za degustaciju vina 30,00 dinara, kaucija za čašu 100,00 dinara. Kotizacija po uzorku vina za ocenjivanje 100,00 dinara.

        Svaki posetilac će uz pomoć vaučera glasati za vino koje smatra za najbolje. Na kraju manifestacije biće proglašena najbolja vina po oceni žirija i posetilaca i biće uručene nagrade. Goste će za vreme manifestacije zabavljati omladinski tamburaški orkestar koji vodi nastavnik Boško Tucakov.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 05, 11, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *