7. kolo Područne lige kadeta (1992/93. godište)

Izveštaj: kadeti i pioniri

Preuzmite u .pdf formatu:

REZULTATI I TABELE POSLE SEDMOG KOLA PODRUČNE LIGE PIONIRA I KADETA

PREUZIMANJE

7. kolo Područne lige kadeta (1992/93. godište):

“ JUGOVIĆ“ – „PETROVARADIN“ 5 : 0 (1 : 0)
KAĆ. Sportski centar „Siget“. Gledalaca 100. Sudija: Nenad Stojanac (Novi Sad). Strelci: Živko Lakić u 31, Vanja Sabo u 56, Nedeljko Blažić u 70. i 77, i Stojan Jakovljević u 72. minutu.
„JUGOVIĆ“: Nemanja Kovačević (od 53. Miodrag Ostojić), Nemanja Kapetanović (od 61. Aleksandar Šuštum), Duško Jošić (od 65. Bojan Kovačević), Dušan Knežević, Radivoj Lakić, Boško Stojanović, Vanja Sabo (od 57. Vladimir Vukov), Nikola Đurković (od 51. Nebojša Tepić), Živko Lakić (od 68. Nedeljko Blažić), Strahinja Babić, Stojan Jakovljević (od 73. Miloš Drinić).
Kadeti OFK „Jugović“ su, posle silnih peripetija sa zdravstvenim problemima i problemima druge prirode, najzad kompletirali redove, tako da je trener Zoran Blažić tek u sedmom kolu mogao da računa na najjači sastav. To je bila prava prilika da mlade „tobdžije sa Sigeta“ prikažu pravu snagu, koju je na svojoj koži osetila sasvim solidna ekipa iz Petrovaradina, do ovog kola plasirana u samom vrhu tabele.
Kaćani su i u prvom poluvremenu imali više od igre, ali su uspeli da postignu samo jedan pogodak i to preko Živka Lakića u 31. minutu. U nastavku, Strahinja Babić i drugovi su nametnuli još jači tempo, kojem je doprineo i ulazak Nebojše Tepića, jednog od najboljih igrača generacije, koji se posle dvomesečne pauze vratio na teren. Takav pristup je dao rezultata već u 56. minutu, kada je Vanja Sabo, posle timskog presinga, došao do lopte i lobovao istrčalog golmana. Domaći se, ipak, nisu time zadovoljili, već su nastavili sa napadima, a do trećeg gola su došli u 70. minutu, kada je Nedeljko Blažić sjajno reagovao na idealan centaršut Vladimira Vukova i glavom poslao loptu u mrežu. Dva minuta kasnije Stojan Jakovljević je rutinskom realizacijom krunisao svoju solo akciju, a konačan rezultat je, uz pomoć indisponiranog golmana gostiju, postavio Nedeljko Blažić u 77. minutu.
—————————————————————————————————————————————-
7. kolo Područne lige pionira (1994. godište):
“ JUGOVIĆ“ – „PETROVARADIN“ 7 : 0 (0 : 0)
KAĆ. Sportski centar „Siget“. Gledalaca 100. Sudija: Nenad Stojanac (Novi Sad). Strelci: Nikola Lakić u 42, Mirko Ćurić u 48. i 57, Momčilo Ćulum u 53. i 56, Ilija Milak u 66, i Manfred Burger u 69. minutu.
„JUGOVIĆ“: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja (od 61. Milak Ilija), Stevan Knežević (od 36. Strahinja Savić), Momčilo Ćulum (od 61. Subotin Marko), Goran Božić, Miloš Nikolić, Milan Tesla, Mirko Đurić, Nikola Lakić (od 61. Đorđe Begić), Manfred Burger, Bojan Radosavac (od 57. Branislav Gajin).
Kaćki „drim tim“ se tek na poluvremenu probudio iz ružnog sna i u nastavku igre uspeo do vrha da napuni mrežu rivala iz Petrovaradina, koji im je u prvom delu pružao žilav otpor!
„Tobdžije sa Sigeta“ su u meč ušli suviše samouvremeno, preterano sigurni u svoj kvalitet i potcenjujući protivnika, zbog čega im u prvih 35 minuta gotovo ništa nije polazilo za nogom. Kaćani su u tom periodu igrali brzopleto, pokušavajući da situacije rešavaju driblinzima ili dugim loptama, u želji da što pre dođu pred gol gostiju, čime su, u stvari, sami sebi predstavljali najveću prepreku. Ipak, i u takvoj igri „belo-plavi“ su uspeli da stvore nekoliko izglednih prilika, od kojih je najozbiljnije propustio Bojan Radosavac, prvi put šutirajući nogom pored, a drugi put glavom preko gola. I Petrovaradinci su u dva navrata opasno pripretili, ali su njihovi napadači u samoj završnici bili nespretni i neprecizni, pa se na odmor između dva poluvremena otišlo bez pogodaka.

Svesni da ovakav pristup neće i ne može dati rezultata, puleni trenera Gorana Nakomčića i Božidara Krstića su u drugom poluvremenu promenili ploču, a efekat je bio vidljiv već posle sedam minuta, kada je Nikola Lakić na dodavanje Milana Tesle najzad zatresao protivničku mrežu. Ovaj pogodak je dao krila domaćima i rasprštio sve nade gostiju, tako da je u narednih petnaest minuta njihov golman kapitulirao čak četiri puta. Prvo je, posle lepe akcije čitavog veznog reda, Mirko Đurić rutinski poenitao, a potom je dva puta uzastopno Momčilo Ćulum bio najspretniji posle kornera i iz blizine loptu sproveo u mrežu. Gotovo identičan pogodak je u 66. minutu postigao Ilija Milak, koji je nedavno golmanski dres zamenio igračkim, a prethodno je Mirko Đurić postigao svoj drugi gol, kao što je pre utakmice i obećao trenerima. Na kraju, Manfred Burger je u poslednjem minutu istrčao polukontru, i u stilu iskusnog strelca postavio konačan rezultat.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 20, 10, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *