Hajduk-Spartak 30:28

U Sportskoj hali u Žablju odigrana je utakmica petog kola Druge savezne muške lige grupa sever između domaćeg Hajduka iz Čuruga i Spartaka iz Subotice.




        Ekipa Hajduka igrala je u sledećem sastavu golmani: Kotlaja, Radanović i Tertei i Petković, Račić, Vujkov P., Vučić, Bundalo kap., Labus, Bečejac, Spasojev, Kovačević, Milićev i Vujkov M.

         Početak utakmice je bio promenljiv. Domaćin je vodio do tri gola razlike koju su gosti stizali sve do kraja prvog poluvremena koje su domaći ipak dobili rezultatom 16:14. Drugo poluvreme je počelo inicijativom domaćina i rezultat je bio 23:18 tako da je izgledalo da će domaćini lako stići do bodova. Tada na scenu stupa sudijski par koji svojim odlukama doprinosi nervozi i rezultat postaje neizvestan jer gosti sa 6:0 prelaze u vođstvo. Međutim domaćini su se prenuli i pored dva igrača manje postižu dva gola i ponovo preuzimaju igru u svoje ruke i do kraja imaju pobedu u rukama. Na kraju rezultat je 30:28 za Hajduk. Utakmica je i pored toga što se igralo čvrsto bila vrlo fer i korektna i dosuđen je svega jedan sedmerac i to za goste. Treba napomenuti da je sudijski par Bakmaz i Radaković iz Novog Sada vrlo loše obavio svoj posao jer su pravljene greške i na jednoj i na drugoj strani ali srećom one nisu uticale na rezultat.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 19, 10, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *