Konferencija o ulozi volontera u vanrednim situacijama u Vojvodini

USAID – Saopštenje za javnost

        U utorak,  30. septembra u Titelu održaće se Konferencija o ulozi volontera u vanrednim situacijama u Vojvodini.  Ovaj skup organizuje USAID-ov program za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama zajedno sa opštinom Titel. Cilj konferencije je da promoviše najbolje primere dobre prakse i iskustava u oblasti angažovanja volontera u vanrednim situacijama. Milivoj Petrović, predsednik opštine Titel, će otvoriti skup.

 

Iskustva u prethodnim godinama pokazala su da je angažman dobro obučenih i organizovanih volontera dragocen u trenutku kada se lokalne zajednice suočavaju sa izazovima vanrednih situacija. Vojvođanske opštine imaju dugu tradiciju u mobilisanju volontera, posebno kada je reč o protivpožarnoj zaštiti. Tokom konferencija timovi iz Inđije, Kovačice i Titela predstaviće najbolja iskustva u oblasti angažovanja volontera u Vojvodini. Skup će okupiti učesnike iz 17 opština sa kojima Program sarađuje: članove  opštinskih timova za upravljanje u vanrednim situacijama, predstavnike lokalne samouprave i republičkih organa na lokalnom nivou, predstavnike Crvenog krsta Srbije, Međunarodnog crvenog krsta kao i Dobrovoljnih vatrogasnih društava, medija i ostalih aktera aktivnih u angažaovanju volontera.

 

            USAID-ov program za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijima ima za cilj da podrži izgradnju održivog i sistematskog pristupa upravljanja vanrednim situacijama na lokalnom nivou i  pomaže opštinama da ispune međunarodne standarde u planiranju i reagovanju.  Do sada je jedanaest opština i gradova sertifikovano za unapređenje sposobnosti reagovanje u vanrednim situacijima. Četiri vojvođanske opštine, Inđija, Irig, Titel i Kanjiža su već primile ove priznanje. Trenutno je 61 opština uključena u programske aktivnosti.

 

 Novinari zainteresovani da izveštavaju o ovom događaj treba da budu u hotelu „Tisa“, Titel, u utorak, 30. septembra, u 09.45 časova.

 

            Za dodatne informacije o ovom događaju molimo Vas da kontaktirate Jasminu Debeljak Maljkovic, jasmina_maljkovic@dai.com, i Olivera Kostić, olivera_kostic@dai.com, na 011-3639900.  Za više informacijma o programima USAID-a, molimo posetite http://serbia.usaid.gov

 

 

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 29, 09, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *