Jugoviću lovorike

Održan 16. memorijalni fudbalski turnir „Jovan Sabovljev – Joca“

          U Šajkašu je u organizaciji Fudbalskog kluba Borac, 2. i 3. avgusta, održan 14. memorijalni turnir „Jovan Sabovljev – Joca“, u znak sećanja na ovog poznatog sportskog radnika. Uz domaći Borac, na turniru već po tradiciji učestvuju Jugović iz Kaća, Šajkaš iz Kovilja i Titel.

          Prvog dana turnira Borac je u regularnom delu utakmice igrao sa Šajkašem 2:2, ali su Koviljčani bili uspešniji u izvođenju penala i sa konačnim rzultatom 5:6 plasirali se u finale. U drugoj utakmici Jugović je pobedio Titel sa 4:0.

          Drugog dana za treće mesto borili su se Borac i Titel. Borac je bio uspešniji i pobedio sa 4:0. U finalnoj utakmici Jugović je pobedio Šajkaš sa 4:0 i tako osvojio prvo mesto na turniru.

 

          Iako se turnir održao u jeku priprema klubova za nastupajuću sezonu, prikazan je dobar i veoma efikasan fudbal. Gledaoci su imali priliku da vide 16 lepih golova iz igre, što je činilo solidan prosek – četiri pogotka po utakmici. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Miroslav Živanov, najbolji strelac je Lepar Lorant sa tri pogotka iz igre, a najbolji golman je Vladimir Todorić čija je mreža na turniru ostala netaknuta, svi iz Jugovića.

          Pehare je podelio Jocin sin, Zoran Sabovljev.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 03, 08, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *