Odlični rezultati džudista temerinskog TSK-a

Džudo klub TSK iz Temerina se može pohvaliti da ima jednu od najboljih džudo škola u okruženju, a njihovi mladi borci postižu izvanredne rezultate kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni.

        Početkom meseca, tačnije 7. juna mladi borci TSK-a su učestvovali na vrlo jakom Međunarodnom turniru u Prilepu u Makedoniji. Na ovom takmičenju je osvojeno 12 medalja od kojih su 4 zlatne, 5 srebrnih i tri bronzane. Ujedno osvojen je i pehar za najbolju stariju ekipu pionirki.
         Posle Makedonije je usledio turnir „Pet opština“ gde je domaćin bio klub iz  Stepanovićeva. Još jednom TSK je potvrdio dominaciju i po peti put za redom je osvojio prelazni pehar za najbolju ekipu. Na ovom tradicionalnom takmičenju osvojeno je i 9 zlatnih,12 srebrnih i 7 bronzanih medalja. Od naredne godine ovaj turnir će se održavati u Temerinu.
          U proteklih nekoliko dana temerinski TSK je učestvovao na  Međunarodnom turniru u rumunskom gradu Drobeta Turnu Severin i ostvario zapažen uspeh. Osvojeno je pregršt medalja u izuzetnoj jakoj konkurenciji klubova iz Mađarske, Ukrajine, Bugarske, Srbije i klubova iz Rumunije. Ukupno je osvojeno 6 zlatnih medalja, 1 srebrna i 5 bronzanih, a ujedno su osvojeni pehari za najbolju ekipu starijih pionirki i kadetkinja, kao i pehar za osvojeno drugo mesto u ukupnom plasmanu.

         Članovi Džudo kluba TSK iz Temerina imaju treninge još do kraja juna, pošto ih očekuje polaganje za učeničke pojaseve i učešće u Kupu Srbije za seniorke, odakle će se vratiti nadamo se sa lepim rezultatima, posle čega sledi zaslužena letnja pauza. Ponovno okupljanje takmičara je zakazano za 1. septembar tekuće godine.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 25, 06, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *