Čarolije Radoslava Skeledžića

Povodom izložbe u ONB „Veljko Petrović“ u Žablju

        U galeriji Opštinske marodne biblioteke „Veljko Petrović“ u Žablju u toku je izložba slika Radoslava Sekeldžića. Izloženo je 11 pastela i 4 ulja na platnu, uglavnom većeg formata. U ovom ciklusu tema su mu portreti i stilizovane figure ljudi. Skeledžić je žabaljski slikar amater koji se uz slikarstvo bavi i muzikom, što se može naslutIti iz njegovih izloženih dela. Radi kombinovanim tehnikama, a motivi su mu portreti, aktovi i stilizovane figure. Intenzivno slika u poslenjih šest godina. Do sada je samostalno izlagao jednom u Žablji i četiri puta u Novom Sadu. Planira da radi i dalje na usavršavanju tehnike i pronalaženju vlastitog umetničkog izraza.

           Izložba je otvorena još u petak 23. maja, za vreme „Žabaljskih dana“, a do sada ju je posetio veliki broj ljubitelja ove lepe umetnosti, mazičara i slikara. Tako smo, sasvim slučajno, u obilasku izloženih radova sreli slikare Gigu Đuragića Dileta iz Kovilja i Lazara Paroškog iz Šajkaša. Bila je to prilika da nam i oni kažu svoje impresije sa izložbe.
          – Ovi radovi nadilaze žabaljski izložbeni prostor. Savremena je, iako je to estetika 70-tih godina prošlog veka, kao odjek pop arta i rock`n`rol-a. Skeledžić je nastavljač tradicije, jer se bavi još i muzikom – kaže Dile.
          Prema rečima Lazara Paroškog, ovo je veoma interesantna izložba. Autor ima zanimljivu priču koju rešava na velikim formatima u varijanti realnog i nadrealnog. Ne teži za trećom dimenzijom. Slika mu je površina na kojoj je igra boja, linija i ritmova. Skeledžić polako osvaja svoj prepoznatljivi slikarski izraz.
          Izložba će biti otvorena do 20. juna.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 29, 05, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *