„Budi moj anđeo čuvar“

U elitnom restoranu „Troglav“ u Bačkom Jarku u sredu je predstavljena knjiga autora Iris Kopčanski, „Budi moj anđeo čuvar“.

        Diplomirani novinar, Iris Kopčanski, je pripremila životne priče – intervjue sa štićenicima Doma  za decu i omladinu  ometenu u razvoju u Veterniku i na taj način pokušala da prikaže njihov život.
        Ovom knjigom ukazuje se na veliki problem u domovima ovog tipa, kao i način na koji to štićenici teško primaju k srcu.
        U umetničkom delu programa učestvovala su intervjuisana deca Doma za decu i omladinu ometena u razvoju, a reči pohvale o knjizi i o saradnji sa Iris Kopčanski je  izneo i predsednik Saveta Mesne zajednice Bački Jarak Nenad Dunović, Bosiljka Vukotić, predsednica Aktiva žena koja je spojila Iris sa štićenicima Doma u Veterniku, Dragana Mijailović defektolog u Domu kao i privrednik i jedan od glavnih sponzora za štampanje knjige Dušan Bokić.
        Iris Kopčanski je tom prilikom istakla da je svim srcem kako ona tako i njena porodica vezani za Dom u Veterniku i da će se potruditi da u skorije vreme od opštine Temerin dobije građevinski plac na kome će sponzori i darodavci sagraditi dom za štićenike, jer evropska unija uslovljava Srbiju da u domovima za decu  i omladinu ometenu u razvoju mogu biti štićenici do 27. godine života, a posle toga se vraćaju u mesto rođenja. Želja Iris Kopčanski jeste da svi ovi štićenici koji ne mogu da funkcionišu bez pomoći sa strane dobiju svoj dom nad glavom i budu sastavni deo našeg društva.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 29, 05, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *