Asfalt dug osamnaest godina

Stanovnici Omladinske ulice neće više gaziti vodu i blato

        Prema intenzitetu radova, sve su prilike da stanovnici Omladinske ulice koja se nalazi na novom naselju Beljača u Šajkašu uskoro više neće gaziti vodu i blato. Osamnaest godina, otkako postoji ova ulica, odrasli i deca svakodnevno gaze vodu, blato ili prašinu. Nakon svake obilnije kiše, a to se događalo i po desetak puta godišnje, voda je plavila ulicu, pešačku stazu i dvorišta tako da se ovuda nije moglo proći bez dubokih gumenih čizama. Izlivale su se septičke jame a voda je ulazila i u podrume mnogih kuća. Najteže je bilo školskoj deci kojima se po prljavoj obući znalo u kom delu Šajkaša stanuju. Žalili su se ljudi na sve strane, tražili pomoć od Mesne zajednice, Opštine i Pokrajine da i oni žive kao sav normalan svet. Neki su čak i skupljali pare za asfaltiranje ulica na Beljači, potrošili ih, a da nisu izvršili obaveze i, što je najgore, nisu se ni izvinuli onima od kojih su uzeli novac. Osamnaest godina svi su obećanjima zavlačili ove ljude.
          Mesna zajednica je uradila projekat kompletnog uređenja Omladinske ulice. Iskopani su kanali za odvodnjavanje površinskih voda, ali nisu bili dobro urađeni pa je voda i dalje plavila ulicu. U martu ove godine, ponovo su čišćeni i prokopavani kanali i uprkos tvrdnjama „velikih stručnjaka“ da će ovog puta sve biti u redu, voda ponovo ne otiče. Dobro je što voda ipak ne stoji na putu. Potom je nasut tucanik na celoj dužini od 800 metara. Dugo se čekalo specijalnu mašinu kojom su tek ovih dana betonom u koji je stavljan rastopljeni bitumen ojačali podlogu. Ostaje da se urade ivičnjaci i postavi asfalt. Sad više niko ne sumnja u skori završetak radova.
          Uređenje Omladinske ulice finansira Fond za investiciono ulaganje Vojvodine, a radove na izgradnji kolovozne trake izvodi „Bačka put“ sa svojim kooperantima.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 26, 05, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *