Promena na klupi urodila plodom

Vojvođanska liga Zapad – 23. kolo: Jugović – OFK Futog 4 : 1 (2 : 0)

KAĆ. – Sportski centar „Siget“. Gledalaca 300. Sudija: Stevan Turi (Bačka Palanka) 7. Strelci: Srdić u 2, Plavšić u 4, Blažić u 54. i Samardžić u 70. minutu za Jugović, a Marković u 81. minutu (iz penala) za OFK Futog. Žuti kartoni: Lakić, Prolić (Jugović), Zec, Balinović, Sivčević (OFK Futog). Crveni karton: Sivčević (OFK Futog) u 90+2 minutu zbog drugog žutog kartona.

JUGOVIĆ: Suvara 7,5; Živanov 8; Petrović 7,5; Lakić 7,5; Grozdić 8; Čičak 8,5; Plavšić 7,5 (od 66. Miljanić 7,5); Vujović 7,5 (od 75. D. Vujaković 7,5); Samardžić 8; Blažić 8; Srdić 8 (od 46. Prolić 7).

OFK FUTOG: Vučković 7; Sivčević 6; Pelivan 6; Šerf 6 (od 55. Daljević); Marković 6,5; Balinović 6; Ivković 6 (od 72. Karlica 6); Vlajić 6; Bajić 7, Zec 6,5; Stojiljković 6 (od 46. Tepić 6).

Igrač utakmice: Petar Čičak (Jugović) 8,5.

“Tobdžije sa Sigeta” su bile hit jesenjeg dela prvenstva u Vojvođanskoj ligi Zapad, ali je posle serije bledih izdanja ovog proleća i, posebno, neočekivanog poraza u prošlom kolu u Savinom selu, promena na klupi bila neminovna, pa je dirigentsku palicu od Božidara Pantelića preuzeo trener omladinaca Goran Nakomčić.

Kaćani su u meč sa OFK Futogom ušli značajno oslabljeni, ali i silno motivisani da vernu publiku obraduju kvalitetnom igrom i ubedljivom pobedom, pa su od prvog sudijinog zvižduka nametnuli žestok tempo, u kome se gosti nisu najbolje snašli. Odmah po polasku sa centra Darko Srdić je mogao da postigne pogodak, ali ono što je propustio u prvom, nadoknadio je već u drugom minutu, a svega 120 sekundi kasnije, nakon sjajne akcije čitavog veznog i navalnog reda “plavo-belih”, Siniša Plavšić je odbijenu loptu sproveo u mrežu za ekspresno vođstvo od 2 : 0 i neopisivo slavlje na terenu i tribinama.

Domaći su do odlaska na odmor stvorili još desetak šansi i polušansi, od kojih su najizglednije propustili Čičak i Samardžić. Najbolji igrač utakmice Petar Čičak je u 17. minutu napravio pravi slalom kroz odbranu gostiju, izašao sam pred Vučkovića i šutirao oštro i precizno, ali je golman Futožana panterskim skokom uspeo da loptu izbije u korner. Vladimir Samardžić je u dva navrata napravio pravi dar-mar po desnoj strani gostujuće odbrane i sam sebi stvorio dve stopostotne šanse, da bi prvo nesebično poslužio Srdića u situaciji kada je bilo rezonski da sam završi akciju, a potom je, iz slične situacije, uputio sasvim dobar udarac, ali je Vučković još jednom odlično intervenisao. U toku prvog poluvremena i gosti su imali nekoliko polušansi, a najviše problema odbrani Jugovića zadavao je visoki i snažni napadač Kosta Bajić, sa kojim se centralni štoperski tandem Stojan Lakić – Radoslav Grozdić “rvao”, uglavnom uspešno, čitavu utakmicu.

Svesni da vođstvo od dva gola ne predstavlja završen posao, “tobdžije sa Sigeta” su i u drugo poluvreme ušli agresivno i motivisano, pa su već posle devet minuta došli do kapitalne i nedostižne prednosti, pogotkom koji je, posle kornera sa leve strane, postigao kapiten Zoran Blažić. Nekoliko minuta kasnije usledila je još jedna tečna akcija “plavo-belih”, Siniša Plavšić je u završnici odlično šutirao i već savladao gostujućeg golmana, ali se stativa isprečila na putu lopte ka mreži. U 70. minutu dosuđen je slobodan udarac za Kaćane na 25 metara od gola Futožana, Vladimir Samardžić se zaleteo, golman Vučković je očekivao šut preko zida i prerano krenuo na tu stranu, a najbolji strelac lige je vrlo inteligentno loptu poslao u drugi, dalji ugao za sjajnih 4 : 0.

U poslednjih dvadeset minuta prvo su gosti imali odličnu priliku kada se Kosta Bajić probio po desnoj strani, utrčao u kazneni prostor i snažno i precizno šutirao, ali je Nebojša Suvara bravurozno intervenisao i sprečio već viđen pogodak. Na drugoj strani, u šansi je bio šesnaestogodišnji kadet Dmitar Vujaković, ali iz dva pokušaja nije uspeo da postigne prvenac za prvi tim. Konačno, u 81. minutu Bajić se još jednom probio u šesnaesterac domaćih, startovao je Stojan Lakić, utisak je da je prvo odneo loptu, ali je sudija Turi, čini se prestrogo, pokazao na belu tačku, nakon čega je kapiten Marko Marković bio precizan i postavio konačan rezultat od 4 : 1.

Navijače Jugovića je, više od ubedljive pobede, obradovala odlična, borbena, motivisana i angažovana igra njihovih ljubimaca u svim linijama tima, koji su sa glavnog igrališta Sportskog centra “Siget”, prvi put od kraja oktobra prošle godine, ispraćeni zasluženim aplauzima.

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 04, 05, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *