Učenici žabaljske srednje škole nižu uspehe

Četvrto mesto na kvizu „koliko se poznajemo“

        Učenici žabaljske Srednje škole „22. oktobar“ osvojili su četvrto mesto na kvizu „Koliko se poznajemo“ u konkurenciji 96 škola iz čitave Vojvodine. Kviz je organizovao Pokrajinski sekretarijat za prosvetu i kulturu, a pokrovitelj je Izvršno veće Vojvodine. Članovi ekipe iz Žablja bili su: kapiten Žarko Panić i Dragana Markanović učenici drugog razreda gimnazije, Aleksandar Gelić učenik drugog razreda ekonomske škole dok je rezervni član bila Ljiljana Kaurin. Njih je pripremala profesorka istorije Natalija Mušicki. Mladi Žabaljci su tri puta pobedili svoje protivnike, a tek četvrti put su izgubili. Kviz je snimala Radio televizija Vojvodine, a biće prikazivan u emisijama na prvom programu, svake subote od 26. aprila. Žabaljska ekipa biće na programu od 17. maja. Ove emisije će biti velika reklama žabaljskoj školi, čiji su učenici i do sada pokazivali sjajne rezultate u znanju.
        Zbog izuzetnog doprinosa u osvajanju četvrtog mesta na kvizu, škola je Žarku poklonila lap top, a Dragani i Aleksandru knjige za treći razred. Za svaku pohvalu su i učenici iz Žablja koji su na kvizu bodrili svoje drugare jer su bili veoma korektni i pristojni i nikad ih niko nije opominjao.
        Na republičkom takmičenju ekonomskih škola iz poslovne ekonomije, učenica žabaljske škole, Jelena Šebez, osvojila je drugo mesto u Srbiji. Jelenu je za ovo takmičenje, koje je održano u Čačku, pripremala profesorka Ljiljana Janjoš.
        Bojana Blagojević, najnadarenija učenica ove škole, ove godine je tek peta u Srbiji na takmičenju iz biologije. Prema rečima direktora Miodraga Janjoša, Bojana je dva puta bila prvak Srbije iz istog predmeta, a ovoga puta je na veoma sumnjiv način zaustavljena na petom mestu.
        Na republičko takmičenje plasirao se i Slobodan Višnjič, učenik mašinske škole, koji je na pokrajinskom takmičenju u kompjuterskom konstruisanju zauzeo drugo mesto. Uspehu mašinske škole pridružili su se i autolimari Slobodan Puzić i Aleksandar Radulović, koji su se takođe kvalifikovali na republičko takmičenje.
        Ako se svim ovim uspesima doda i podatak da žabaljska Srednja škola „22. oktobar“ upisuje po jedno odeljenje za svako područje rada, onda ovi uspesi ukazuju da se ovde veoma dobro radi i da ima mnogo nadarenih učenika.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 25, 04, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *