Mladi Batajničani posetili Šajkaš

Započela saradnja KUD-a „Šajkaš“ i KUD-a „Batajnica“

        Zahvaljujući dugogodišnjem poznanstvu i prijateljstvu umetničkih rukovodilaca i koreografa Vuka Vučinića i Mirka Mutavdžića, pedesetak mladih članova Kulturno-umetničkog društva “Batajnica“ posetilo je u subotu 5. aprila svoje vršnjake, članove KUD-a “Šajkaš“, u Šajkašu. Ovo je početak saradnje pomenutih kulturno-umetničkih društava. U prepunoj Sali KUD-a “Šajkaš“ održan je zajednički koncert na kome su gosti iz Batajnice izveli vesele igre za decu, igre iz Šumadije, igre iz Leskovca i Riljac a domaćini su se predstavili dečjim igrama, gradskim igrama i igrama iz Ponišavlja. Nakon službenog dela, domaćini su svojim gostima pokazali Šajkaš, a potom su imali zajedničku žurku koja je trajala do kasnih večernjih sati.

        Kulturno-umetničko društvo “Batajnica“ osnovano je 2004. godine. Imaju 90-tak članova, od predškolskog uzrasta do srednjoškolske omladine. Probe održavaju u adaptiranom javnom skloništu i, kao i Šajkaš, nemaju dom kulture. Do sada su imali prilično uspeha a bili su i na nekoliko značajnih turneja – po dva puta u Poljskoj i Republici Srpskoj.
        – Ovo nam je izvanredna prilika da povedemo i naše najmlađe članove koji najmanje putuju. Deca su zadovoljna, našli su ovde nove prijatelje pa mi jedva čekamo da u Batajnici ugostimo najmlađe Šajkašane – ističe Mirko Mutavdžić.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 06, 04, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *