Mladi se predstavili izložbom

Neobičnom izložbom fotografija pod nazivom „TATTOO“ predstavila se omladinska inicijativa Titela, organizacija osnovana januara ove godine.

        – Ovom izložbom fotografija Svetozara Ćurčića hteli smo da promovišemo jednog mladog talentovanog stvaraoca Željka Mutića i naravno da širu javnost upoznamo sa Omladinskom inicijativom Titela (OIT). Drago nam je što smo imali odličan odziv ne samo mlade, nego i starije publike na otvaranju, ističe Isidor Penov predsednik ovog udruženja.


        Izložbu je otvorio akademski slikar Aleksandar Vučenović, a publika je videla 27 fotografija sa interesantnim tetovažama, ali i perfomans „Dobra zemlja“ Cecilije Dujin koji je izvela grupa PAAD iz Bečeja.


        – Imamo veliku podršku rukovodstva opštine, a opština Titel je jedna od četiri opštine koja je pokrenula inicijativu za izradu lokalnog akcionog plana za mlade. Do sada smo započeli proces ispitivanja potrebe mladih kroz anketiranje učenika u srednjoj školi, sačinili smo fokus grupe sa predstavnicima udruženja građana i drugih zainteresovanih strana, te uradili veb sajt na kojem ćemo informisati o našem radu, ističe Penov. Izložbu su pomogli Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, opština Titel i Titel mreža.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 03, 02, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *