Tradicija duga 16 godina – obeležen Savindan

Srednja tehnička škola „Mileva Marić“ bila je prva škola u Srbiji koja je pre šesnaest godina počela sa obeležavanjem školske slave – Savindana.


        To je ujedno i najveća svečanost škole. I ove godine u prepunom holu, pred brojnim gostima, profesorima i učenicima i kumom Milivojem Petrovićem (predsednik opštine) blagoslov koljiva slavskog kolača obavio je ovdašnji sveštenik Mile Majkić. Nakon toga, uz prateću likovnu izložbu crteža posvećenih ovom danu akademskog slikara Danijele Beuk, profesorke u školi, nastupili su članovi tamburaškog orkestra iz Pančeva „Jovan Bandur“. Zatim su titelski srednjoškolci uz pomoć profesorice Mirjane Zuković nadahnuto izveli  izuzetno lep recital posvećen Svetom Savi.



        Po tradiciji prigodnu besedu održala je Jadranka Pešti, direktorka škole, koja je, između ostalog, poželela kolegama profesorima da ih put Svetog Save neprestano nadahnjuje. Treću godinu zaredom kum škole bio je Milivoj Petrović koji je istakao da su uspesi titelske škole iz godine u godinu sve veći. Uručio je  prigodne poklone školi i svešteniku  Majkiću. Brojni gosti, profesori, radnici i učenici posluženi su slavskim kolačem i i koljivom.


Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 28, 01, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *