Lovor Stanku Kljajiću

Mesna zajednica Kać dodelila tradicionalna priznanja najuspešnijim sportistima u 2007. godini

Kać, varošica nadomak Novog Sada sa više od 12.000 žitelja, poznata je kao izrazito sportsko mesto. Kaćani se diče sa dve sportske dvorane („Jugović“ i „Hram“), dve teretane („Hram“ i „Mister“) i Sportskim centrom „Siget“ sa dva velika fudbalska i jednim otvorenim terenom za male sportove, a u toku je izrada projektne dokumentacije za novi sportski kompleks na „Sigetu“ koji će sadržati bazene, teniske, košarkaške, odbojkaške i rukometne terene i hotel za smeštaj sportista. U ovom netipičnom vojvođanskom mestu vrlo aktivni su rukometni (član Superlige Srbije), šahovski (u ženskoj konkurenciji član Prve lige Srbije, a u muškoj Kvalitetne lige Vojvodine), fudbalski (Vojvođanska liga Zapad) i karate klub – svi pod imenom Jugović – kao i Društvo za fizičko vaspitanje Partizan, koje najmlađe uči prvim gimnastičkim koracima. Pored toga, u okviru OŠ Đura Jakšić i pomenutih klubova deluju dobro organizovane škole fudbala, rukometa, košarke, šaha i sporta. U pojedinačnim sportovima ponos Kaća su džudistinja Jovana Rogić i kik i savate bokser Siniša Zeljković, koji su našoj zemlji donosili odličja i sa svetskih i evropskih prvenstava.

Želeći da ukaže posebnu počast mladima koji na najbolji način predstavljaju svoje mesto, Mesna zajednica Kać je prvih dana nove 2008. godine po tradiciji, treći put za redom, na prijemu održanom u Svečanoj sali MZ Kać dodelila priznanja najuspešnijim sportistima za prethodnu, 2007. godinu. U prisustvu većeg broja uglednih građana, privrednika i sportskih radnika, predsednica Komisije za obrazovanje i sport Sanja Draško povelju za najboljeg sportistu Kaća u 2007. godini uručila je Stanku Kljajiću, golmanu RK Jugović, dok su plakete za postignute rezultate dobili golman OFK Jugović Nebojša Suvara, kik i savate bokser Siniša Zeljković i gimnastičar Mirko Kondić.

Stanko Kljajić je rođen 1983. godine u Rumi, a u RK Jugović je došao pre sedam godina, kada su gol „nebesko-plavih“ branili golmani reprezentativnog kalibra Arpad Šterbik, Milovan Erceg i Svetislav Verkić. Dobre odbrane u dresu Kaćana preporučile su ga i za nastupe u mlađim reprezentativnim selekcijama, a mladi čuvar mreže nije zapostavio ni obrazovanje, pa je uspešan student treće godine Fakulteta za fizičko vaspitanje u Novom Sadu.

Nebojša Suvara je, takođe, rođen 1983. godine, u kaćkoj sportskoj porodici, a prve sporske korake je načinio sa osam godina na kaćkom „Sigetu“. U kadetskom uzrastu prelazi u novosadski Kabel, koji je tada bio u višem rangu i imao bolje uslove za napredovanje, a u nastavku karijere uspešno čuva mreže Borca sa Klise i Bačke iz Đurđeva. Pre tri godine se vratio u matični klub, na čijem golu je postao gotovo nezamenljiv.

Siniša Zeljković rođen je 1988. godine, a kik-boksom se bavi od polaska u prvi razred srednje škole. Uporedo sa kik-boksom trenira i savate, a u ovom sportu se posle četiri godine upornog rada i osvajanja medalja na državnim prvenstvima izborio za status reprezentativca Srbije. U toku 2007. godine Zeljković je Srbiji i svom Kaću doneo dve zlatne medalje na međunarodnim takmičenjima.

Mirko Kondić je tek dvanaestogodišnjak, a već šest godina trenira u DVFR Partizan, u kome se ubraja među najbolje gimnastičare. Mali Mirko se na školskim prvenstvima uspešno takmiči i za OŠ Đura Jakšić, tako da na dva fronta beleži zapažene rezultate.

Predstavnici Mesne zajednice Kać, na čelu sa predsednikom Saveta MZ Radivojem Lakićem, su ovom prijemu dodelili plakete i povelje najuspešnijim kaćkim privrednicima i poljoprivrednicima, koji, uz sportiste, širom Srbije, Evrope i sveta šire ugled svog mesta.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 09, 01, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *