Sportski vikend u Temerinu

Protekli sportski vikend u Temerinu bio je u znaku rukometa

        U prijateljskom meču u subotu su se u Temerinu sastali rukometni superligaši Temerin i Medicinar iz Šapca. Šapčanke su bile za nijansu bolje bolje i pobedile sa 37:36 poluvreme 18:18.
        U poslednjem jesenjem kolu Prve lige, rukometaši temerinskog TSK-a su ubedljivo poraženi od Jugopetrol Železničara iz Niša sa 36:27 poluvreme 17:13. Temerinci su jesenji deo prvenstva završili na pretposlednjem mestu sa svega četiri boda od kojih su dva dobili za zelenim stolom.
        U pravoj rukometnoj poslastici, u subotu u poslednjem kolu u sportskoj hali u Temerinu su se sastali Mladost Čelik i Partizan iz Beograda. Jaračani su sasvim zasluženo slavili rezultatom 29:25 iako je na poluvremenu bilo nerešeno 10:10.
        Pioniri Rukometnog kluba TSK iz Temerina su u subotu osvojili treće mesto na prvenstvu Vojvodine što je izvanredan uspeh za ekipu koju trenira i vodi proslavljeni rukometaš Goran Dukić.
        U dvanaestom kolu Prve Srpske lige, temerinski FKL je poražen u Beogradu od ekipe Viva Basket 86:81. Naredni meč FKL igra 19. januara kada im u goste dolazi ekipa Srema.
        U dvanaestom kolu Druge Srpske lige, Mladost Teletehnika iz Bačkog Jarka je pobedila u Bačkoj Palanci istoimenu ekipu 97:78. Već u sredu Mladost u derbiju jesenjeg dela prvenstva dočekuje prvoplasiranu ekipu Sveti Đorđe iz Žitišta. Jaračani za Đitljanima zaostaju samo jedan bod pa je ovaj meč proglašen za derbi kola, a uprava jaračkog kluba poziva sve ljubitelje košarke da dodju u sredu od 18,30 u sportsku halu u Bačkom Jarku i navijanjem pomognu oko osvajanja novih bodova i preuzimanja prvog mesta na tabeli.

        Ovog vikenda kako nezvanično saznajemo je u Fudbalskom klubu TSK iz Temerina došlo do raskola između uprave kluba i igračkog kadra. Po informacijama koje kruže Temerinom, najbolji igrač TSK-a Vedran Rašković je podigao papire iz kluba i najverovatnije će karijeru nastaviti u jednom od dva srpskoligaška kluba sa teritorije opštine Temerin. Takođe je i dosadašnji šef stručnog štaba Josip Pirmajer kako saznajemo postao novi trener Mladosti iz Turije. Ovog vikenda pokušali smo da stupimo u kontakt sa zvaničnicima kluba, ali nam se niko nije javljao, a isto tako se spominje i ime predsednika kluba Miće Vidakovića da se povukao sa mesta predsednika kluba.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 24, 12, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *