Lep uspeh titelskih osnovaca

Na Međunarodnoj smotri „Moja maštanja u realnom svetu“ u Sankt Petersburgu zapažen nastup imali su likovnjaci i literate OŠ „Svetozar Miletić“.


        – Likovni radovi su bili izloženi u kući čuvenog ruskog slikara Brockog odakle je stigla lepa vest da je naš učenik Aleksandar Mirkov osvojio treću nagradu. Ovo je njegov do sada najveći uspeh iako se može pohvaliti nagradama, pogotovo za strip, tvrdi Stevan Diklić koji godinama uspešno vodi likovnu sekciju u školi. Naravno, Aleksandar je presrećan osvojenim plasmanom. Na konkursu su učestvovali sa radovima i Milica Radulović, Anđela Bakić, Ivana Radulović i Maja Kovač koji pričaju da su do sada poslali radove na konkurse „Moderno ropstvo“, „Železnica očima dece“ na koji je prispelo skoro 4300 radova, te na međunarodni konkurs Moskovske patrijaršije. Pohvališe se da su priredili mali izložbu u školskoj biblioteci gde su prikazali najnovije radove.
        A Stevan Diklić napominje da su se u Sankt Petersburgu predstavili i Milica Bastajić i Predrag Abradi sa radovima na ruskom jeziku, Jovan Mišković i Stefan Stevović, koje vode profesorice Milena Begojević i Danijela Ždrnja.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 09, 12, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *