Obezbeđena sredstva za samozapošljavanje nezaposlenih lica romske nacionalnosti

Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova u saradnji sa Kancelarijom za inkluziju Roma i Pokrajinskom službom za zapošljavanje raspisao je konkurs za dodelu sredstava za subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica romske nacionalnosti u Pokrajini.

        – Subvencije za samozapošljavanje su namenjene nezaposlenim licima romske nacionalnosti koja se nalaze na evidenciji  Nacionalne službe za zapošljavanje i koja svojima interesima i sposobnostima samostalno ili putem udruživanja mogu obezbediti uslove za sopstveno zapošljavanje osnivanjem preduzeća, radnje, agencija ili drugih oblika poslovnog organizovanja. Subvencije za samozapošljavanje odobravaju se za novoregistrovane delatnosti u iznosu od 130.000 dinara po nezaposlenim licu, ističe Nenad Nešović iz ispostave Pokrajinske službe za zapošljavanje u Titelu. Dodaje da su u dogovoru sa udruženjima Roma održali dva sastanka u Šajkašu i Titelu gde su zainteresovanim licima izneli sve detalje vazane za konkurs, od uslova za odobrenje sredstava, preko prioriteta za dodelu sredstava, do prijava za konkurs i obaveza korisnika sredstava.
       
Zainteresovani za konkurs detaljne informacije mogu dobiti u ispostavi u Titelu gde mogu do 7. novembra predati potrebnu dokumentaciju za učešće na ovom konkursu.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 31, 10, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *