Omladinska ulica kao Panonsko more

Čim padnu obilnije kiše Omladinska ulica u šajkaškom novom naselju na Beljači pretvara se u kanal kojim lakše mogu proći čamci nego automobili.

        To zadaje velike probleme njenim stanovnicima kojima voda sa ulice ulazi u dvorišta i podrume. Puni podrumi, poplavljena dvorišta, izlivene septičke jame, onemogućeno kretanje ulicom, pogotovo deci koja svakodnevno moraju u školu, predstavljaju nevolje koje stanovnike Omladinske ulice pogađaju i po nekoliko puta godišnje. Tražili su pomoć, pre svega od Mesne zajednice, koja im je izlazila u susret privremenim intervencijama. Problem su pokušali rešiti kopanjem kanala, ali oni nisu dobro urađeni pa je sada situacija još gora.

        – Ovaj problem postoji otkako se prvi stanovnik naselio u našu ulicu, a to je pre nekih petnaestak godina. Deca nam u školu dolaze žigosana, prljave obuće i mokrih nogu i tako sede po pet – šest sati. Tražimo od Mesne zajednice, Opštine i Pokrajine da konačno reše ovaj naš problem jer sam sigurna da u Vojvodini nema gore ulice od Omladinske – ogorčena je Koviljka Vujkov. Radomirka Pantelić smatra da bi bilo dobro da barem cisternama izvuku vodu sa puta kako bi deca mogla nesmetano prolaziti stazom kad idu u školu.

        Očajni građani samoinicijativno su se okupili i pozvali predsednika Saveta Mesne zajednice Mirka Drinića, koji im je rekao da ovaj problem prelazi mogućnosti Mesne zajednice koja nema ni samodoprinosa, već da se rešenje potraži u dogovoru sa Opštinom Titel. Na poziv građana u Omladinsku ulicu došli su predsednik Opštine Milivoj Petrović i predsednik Skupštine opštine Titel Milan Nastasić. Bilo je očigledno da hitnom intervencijom treba odstraniti vodu sa ulice, a potom privremeno osposobiti kolovoz i pešačku stazu za prolaz, da bi se kasnije pronašao način da se ovaj problem zauvek reši. Duško Kajtez, direktor DOO “Izvora“ i potpredsednik Opštine, obećao je građanima da će im pomoći tako što će cisternama odvesti vodu sa ulice. Prema rečima predsednika Petrovića, ovo je najkritičnija ulica u čitavoj Opštini i da je zato prioritet u rešavanju. Za njeno kompletno uređenje podnet je zahtev za sredstva iz Nacionalnog investicionog programa, jer ima projektnu dokumentaciju, ali ako se slučajno sredstva ne odobre, pronaći će se iz drugih izvora. U 2008. godini Omladinska i Ivanjička ulica na Beljači biće sigurno uređene.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 23, 10, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *