Preko Brega lakše do Beograda

Radovi na putu preko Titelskog brega u dužini od 16 kilometara, kao i rekonstrukcija nasipa na desnoj obali Tise na području žabaljske i titelske opštine spadaju među najznačajnije investicije u Vojvodini u ovoj godini

         Mošorin – Radovi na putu preko Titelskog brega u dužini od 16 kilometara, kao i rekonstrukcija nasipa na desnoj obali Tise na području žabaljske i titelske opštine spadaju među najznačajnije investicije u Vojvodini u ovoj godini, a koje se finansiraju iz Fonda za kapitalna ulaganja, istakao je Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine prilikom otvaranja radova na  putu Mošorin – Titel. Rešavanjem infrastrukturnih problema, a pogotovo ulaganjem u  puteve koji su u lošem stanju mi ćemo otvoriti vrata novim ulaganjima. Interes za sredstva iz Fonda za kapitalna ulaganja je veliki i već imamo mnogo zahteva za dodelu sredstava za narednu godinu, poručio je Pajtić. Početku izgradnje puta prisutvovali su i predstavnici Fonda za kapitalna ulaganja, Milivoj Petrović, predsednik opštine Titel sa saradnicima kao i meštani Mošorina.
        Put je ukupne dužine 16 kilometara, relacija od Titela do Moširina je duga 13, a krak do Vilova 3 kilometra. – Ovaj put je od velikog značaja za proizvođače koji imaju zemlju na Bregu. Sačuvaće im mehanizaciju i time smanjiti cene proizvoda. Za Mošorin i oko 3000 meštana koji se pretežno bave stočarstvom je od velikog značaja jer će im značajno približiti Beograd, najveće tržište Balkana. Ovde je registrovano preko 18 000 ovaca, preko 4000 krava muzara, brojne su farme svinja. I što je jako važno  konačno će se u opštini zaokružiti saobraćaj, ističe Milivoj Petrović, predsednik opštine Titel.
       
Za put  preko Brega i rekonstrukciju nasipa na Tisi iz Fonda za kapitalna ulaganja u ovoj godini izdvojeno je 228, odnosno 230 miliona dinara.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 15, 10, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *