Derbi bez pobednika

Vojvođanska liga Zapad – seniori: JUGOVIĆ – METALAC AV (FUTOG) 0 : 0

KAĆ. – SC “Siget”. Gledalaca 350. Sudija: Uroš Malinović (Bačka Palanka) 7,5. Žuti kartoni: Srdić (Jugović), Nožinić, Kovačević (Metalac AV).

JUGOVIĆ: Suvara 7,5; Hajder 7; Bojović 7,5; Lakić 7,5; Petrović 7; Antonić 7 (od 55. Marić 7); Nišić 7,5; Čičak 8; Blažić 7,5; Samardžić 7,5; Srdić 7,5.

BUDUĆNOST: Subašić 7,5; Latinović 7; Nožinić 7,5; Galić 7,5; Sapanjoš 7,5; Kovačević 7,5; Ivković 7 (od 75. Vidić 7); Jelin 7,5; Bukvić 7 (od 63. Vukanac 7,5); Jelača 7 (od 58. M. Galić 7); Margić 7,5.

Igrač utakmice: Petar Čičak (Jugović).

Derbi na „Sigetu“, odnosno susret trećeplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli Vojvođanske lige Zapad, zadovoljio je u svim segmentima fudbalske igre, a da utisak u potpunosti bude pozitivan nedostajali su samo golovi. Igrači oba kluba prikazali su zavidan stepen borbenosti i tehničke obučenosti, ali su, što je još važnije, na pravi način pokazali kako se jedna vrlo važna utakmica može odigrati bez nervoze, grubih startova, pritisaka na sudije i ostalih negativnih pojava koje što pre treba proterati sa naših stadiona. U pravu sportsku atmosferu uklopio se i sudija Malinović, kome su svi akteri ovog susreta čestitali na vrlo kvalitetnom deljenju fudbalske pravde.

Što se same igre tiče, i Jugović i Metalac AV su imali po dve izgledne šanse. Kod domaćih prvo je Čičak iskosa na ivici peterca prevario svog čuvara, ali je njegov šut izblokirao drugi odbrambeni igrač Metalca; a zatim je Samardžić za delić sekunde zakasnio na centaršut Blažića. Gosti su uglavnom pretili iz kotranapada, u dve takve situacije su bili vrlo blizu pogotka, ali je odbrana „tobdžija sa Sigeta“ u poslednjim trenucima uspevala da otkloni opasnost.

Sve u svemu, podela bodova je najpravedniji ishod, kojim su zadovoljna oba rivala: Kaćani su, i posle devet kola, zadržali oreol jedine neporažene ekipe u ligi, dok Futožani i dalje imaju prednost od tri boda nad najbližim pratiocima.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 15, 10, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *