Uskoro obnova doma kulture

Stara zgrada nekadašnje opštine a kasnije i mesne zajednice, koja se nalazi u središtu Šajkaša, dobila je ovih dana lepši izgled.

        Na inicijativu Kulturno-umetničkog društva “Šajkaš“ i uz financijsku i materijalnu pomoć sponzora, radnici DOO “Izvora“ osvežili su prilično oronulu fasadu zgrade izgrađene početkom dvadesetog veka. Krečenje fasade pomogla je i Mesna zajednica, tako da je osvežena ulična strana te zapadno krilo zgrade.
          Istočno krilo zgrade u kome se nalazi Dom kulture sa bioskopskom salom i pratećim prostorijama i dalje je van upotrebe. Do sada je u ovom delu objekta Mesna zajednica, uz pomoć DOO “Izvora“, rekonstruisala krov, limarske radove i plafon, ali još mnogo treba da bi se Dom kulture doveo u funkciju.
         -Za kompletno uređenje Doma kulture potrebno je oko dva miliona dinara. Mesna zajednica toliko sredstava nema, ali smo spremni da uložimo od 800.000 do milion dinara. AD “Budućnost“ iz Novog Sada, u vidu sponzorstva, dala je materijal u vrednosti oko 100.000 dinara (gipsane ploče, letve, daske, jupol…). Od Opštine Titel očekujemo sredstva u iznosu od 250.000 dinara i ako stignu na vreme Dom kulture bi mogao biti priveden nameni do Nove godine – rekao je Mirko Drinić, predsednik Saveta Mesne zajednice.
          Šajkaš je jedino naselje titelske opštine u kome Dom kulture nije u upotrebi.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 09, 10, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *